Denizliye 300 yıl ömrü olan proje

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizliye 300 yıl ömrü olan proje
Ege Bölgesi’nin en büyük kültür merkezi unvanına sahip olacak ve 300 yıl ömrü olan Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin yapımına başlandı. Dev projenin 14 ayda tamamlanacağı bildirildi.
300 yıl ömrü olan proje 14 ayda bitecek

Denizli Belediyesi, 250 bin m2’lik alana 14 bin m2 taban alanı bulunan ve içinde 2 bin 500, bin ve 500 kişilik konser, oyun, gösteri, prova ve toplantı salonları bulunan Ege Bölgesi’nin en büyük kongre ve kültür merkezi olacak Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin yapımına başladı.

İncilipınar Parkı’nın içinde yer alacak Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin büyük bir bölümü zeminin altında olacak.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, başkan yardımcıları ve müdürlerle İncilipınar Parkı’nda yapımına başlanan Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Yaklaşık bir saat süren incelemenin ardından Başkan Zolan ve Milletvekili Zeybekci, proje hakkında görüşlerini aktardı.

Başkan Osman Zolan, Denizli’nin en önemli projelerinden bir tanesinin Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi olduğunu ve projenin tamamlandığında Türkiye’de ses getireceğini söyledi.

Sosyal etkinliklerin, kültür ve sanat aktivitelerinin gerçekleştirileceği Kongre ve Kültür Merkezi’nin Denizli’nin önemli bir ihtiyacını gidereceğini dile getiren Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu projenin bizim için ayrı bir özelliği de 2004 yılından bugüne kadar Denizli için çok önemli projelere imza atmış, şehrimizi güzelliklerle tanıştırmış, Denizli’mizin yürüyüşünü ve gelişimini baştan aşağıya değiştirmiş olan Sayın Nihat Zeybekci'nin isminin verilmesidir. İnşallah Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’miz tamamlandığında hem Denizli’mizin hem bölgemizin hem de ülkemizin birçok ihtiyaçlarına cevap verecek. Burada kültürel, sosyal anlamda vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak etkinlikler yapılacak. Denizli’mizin günlük ihtiyaçların karşılanması yanında kongre turizmine de büyük katkı sağlayacak. Böyle başlandığı şekilde inşallah kazasız belasız inşaatını tamamlamak ve açılışını yapmak nasip olur. İnşaat hafriyat ve beton çalışmaları başladı. Bu alan çok önemli bir alandır. Sayın Nihat Zeybekci'nin bu alanın ve projenin belediyemize kazandırılmasında büyük emeğinin geçtiğini yakinen bilen ve tanık olan birisiyim. Projesi sanat eseri gibi hazırlanan, en ince ayrıntısına kadar titizlik gösterilen bu eser Denizli’yi farklı bir boyuta taşıyacak ve Türkiye’de büyük ses getirecek. Denizli Belediyesi 2004’den bugüne birçok ilklere imza attı. Alt yapı, üstyapı gibi çalışmalar önceden yoktu. Doğalgaz, atık su artıma tesisi, parklar kavşaklar ve niceleri 2004’den sonra başladı ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Bu proje de kültür sanat alanında Denizli’mize birçok imkan sunan ilklerin projesi olacak. Üç yılı aşkın süredir proje üzerinde çalışıldı. Şimdiden Denizli’mize hayırlı olsun.”

TÜRKİYE’Nİ EN PRESTİJLİ PROJELERİNDEN

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de, Nihat Zeybekci Kongre Ve Kültür Merkezi’nin Türkiye’nin en prestijli projelerinden biri olacağını söyledi.

Projenin Denizli’nin hayallerini süslediğini kaydeden Milletvekili Nihat Zeybekci, “Denizli’mizin hayali olan ve Denizli Belediye’sinin de en prestijli projelerinden biri olan kongre ve kültür merkezimizdeki çalışmaları yerinde görmek üzere Belediye Başkanımız Osman Zolan’la birlikte buraya geldik.

Proje ismine Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi dendiği andan itibaren ilk defa buraya geliyorum. Bizim için bu bir onurdur. Ancak bundan daha önemli olan bu projeyle Denizli’mizin kazanacağı güzelliktir. Onun için hassas olmamız gerekiyor. Onun için geldim. Allah gerek belediyemize ve gerekse müteahhide kazasız belasız çalışma ortamları sağlasın. Denizli Belediye’mizin en önemli projelerinden bir tanesi olan bu proje, Türkiye’nin de en prestijli projelerinden birisi olacak. Gururla tamamlandığı günleri görmeyi Allah bize nasip etsin diyorum. Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Bu arada, bu bölge rektörlük ve eğitim fakültelerinin olduğu bölgeydi. Eski binaların yıkıldığı bu yere, Denizli’mizin gurur projesi inşa ediliyor. Bu alanın Pamukkale Üniversite’mizden Denizli Belediye’mize devredilmesinde büyük emeği olan, kaynak aktararak buraları milletimizin hizmetine sunan hükümetimize, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli Belediyesi’nin yapımına başladığı Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi 250 bin m2 alana sahip olacak. Merkezin 14 bin m2 oturma alanı bulunuyor. Büyük bir bölümü de zemin altında olacak. Burada, 2 bin 500, bin ve 500 kişilik konser, oyun ve toplantı salonları var. Her türlü gösterim için tasarlandı. Teknik ve mekanik her türlü detay düşünüldü. Bunun yanında sergi salonları, daha küçük çaplı toplantı ve prova alanı olacak. Buna ek olarak çocuk oyun alanları, nikah salonları ve annelerin bebeklerini emzireceği küçük odalarda yer alıyor. Çocukların uzayla ilgili merak ettiklerini öğrenebilmeleri ve yeni bilgiler edinebilmeleri için uzay gösteriminin yapıldığı bir de salon olacak. Merkez, aynı zamanda engellilerimizin hassasiyetleri de düşünülerek projelendirildi.

Bu arada salonların akustiğinde Ege Üniversitesi’nden konunun uzmanları ve Kültür Bakanlığı uzmanlarından görüş alış verişinde bulunuldu. Ege Üniversitesi’nde uzman hocalardan teknik bilgi alındı. Salonların akustiği bu doğrultuda düzenlendi. Konser esnasında hareketli olması için sahne altında sağa sola hareket edebilen kendi etrafında da dönebilen bir yapısı var. 2 bin 500 kişilik salonun alt bölümünde ise prova salonları bulunuyor. Sahne alacak sanatçılar ya da tiyatro grupları burada provalarını yapabilecek. Projenin ekonomik ömrü ise 300 yıla kadar uzanabilecek. Çağın tüm gereklerini içinde barındıracak. İçinde otopark da yer alacak. Projenin yapımı için 14 ay süre verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye Kara HazırÖnceki Haber

Belediye Kara Hazır

Egenin 2012 de en başarılı milletvekiliSonraki Haber

Egenin 2012 de en başarılı milletvekili

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!