Dr. HULUSİ ŞEVKAN'IN BAYRAM MESAJI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI dolayısı mesaj yayınladı.
 NİCE BAYRAMLAR

19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkan gemide sadece Mustafa Kemal yoktu; Bu gemide Yüce Türk Milletinin umutları da vardı. Tüm dünyanın emperyalist güçleri Anadolu’yu paramparça yapıp, bölüşmek istemişler, Türk Milletini de yeryüzünden silmek istemişlerdir. 600 yıl dünyaya hoşgörüyü, sevgiyi ve adaleti göstermiş bir imparatorluktan yani insanlıktan hiç nasibini almamış bu emperyalist güçler, imparatorluğun zayıflaması ve Türk Milletinin çaresizlik içine düşmesini bir fırsat bilmişler, vahşi yaratıklar gibi adeta saldırmışlardır. İşte tam bu sırada Yüce Türk Milletine nasip olan bir lider, bir kahraman, bir çılgın adam Samsun’a çıkmıştır. Yüreğinde bu milletin sevgisi ve umutlarıyla: “ YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” parolasıyla bu çılgın milleti yanına alarak, “HATTI MÜDAFA YOKTUR, SATTI MÜDAFA VARDIR” inancıyla tüm yurtta sadece yüreklerini ortaya koyarak bir karşı koyuş başlamıştır. Türk yurdu asla istila edilemez ve Türk asla esir edilemez diyerek özgürlük ve bağımsızlığa var güçleriyle kanat çırpmışlardır. Yıkılan, darmadağın edilen bir imparatorluğun küllerinden Yüce Türkiye Cumhuriyeti doğmuştur. Bu günü Gazi Mustafa Kemal’de kendi doğum günü olarak kabul etmektedir. Ve bugünü gençlerimize armağan etmiştir. Gençler bu vatana, bu bayrağa, bu millete sıkı sarılırlar diye.  

Büyük Önderin bu inancına yürekten katılıyor; 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI EN İÇTEN DUYGULARIMLA KUTLUYORUM.

Büyük Atatürk: Bugünü armağan ettiğin gençliğin ellerinde ay yıldızlı bayrak ve yüreklerinde Yüce Türk Milletinin çılgınlığı, beyinlerinde de senin fikirlerinle yoluna başını eğmeden devam etmektedir. Sana ve silah arkadaşlarına ve insanlık için hayatını hiçe sayan nicelerine Yüce Mevla’dan rahmet diliyoruz. Huzur içinde yatın.

Sevgili gençler: Bu bayram sizindir. 23 Nisan Çocuk Şenliği nasıl olduysa bu bayramı da öyle olacaktı ve sizin şenliğiniz olacaktı. Ne yazık ki Hatay ilimizdeki kalleşçe ve kahpece gerçekleştirilen saldırı sonucu birçok canımızı yitirdik. Bu ateş hepimizi yakmıştır, acımız büyüktür. O nedenle sizin şenliğinizi ileri bir tarihe erteledik, zaten siz de böyle isterdiniz. İleri bir tarihte buluşmak üzere bayramınızı kutlar, Reyhanlı’daki kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet diler, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BİLİM ŞENLİĞİNE KATILDIÖnceki Haber

ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BİLİM ŞENLİĞİ...

ACIPAYAM'A YAKIŞAN PROJE HAYATA GEÇİYORSonraki Haber

ACIPAYAM'A YAKIŞAN PROJE HAYATA GEÇİYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!