Engelliler Denizli'nin her noktasına erişebilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelliler Denizli'nin her noktasına erişebilecek
Denizli Belediyesi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından ortak çalışmayla “Erişilebilirlik Haritası” yapıldı. Engelliler, ulaşmak istedikleri bütün kamu kurum ve kuruluşları ile özel binaların fiziki durumunu, kodlama sayesinde...
Denizli Belediyesi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından ortak çalışmayla “Erişilebilirlik Haritası” yapıldı. Engelliler, ulaşmak istedikleri bütün kamu kurum ve kuruluşları ile özel binaların fiziki durumunu, kodlama sayesinde öğrenebilecek.

Haritanın tamamlanmasıyla ilgili düzenlenen ve sistemin nasıl çalıştığı anlatılan toplantıda konuşan Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan, Erişilebilirlik Haritası’nın Türkiye’de başka örneği olmadığını söyledi. Özkan, “Artık Türkiye’de bir kentin topyekûn erişilebilirlik haritası var. Denizli’nin engelliler açısından durumunu ortaya koyan bu çalışmanın geliştirilmesine devam edeceğiz. Denizli Belediyesi ile ortaklaşa sürdürdüğümüz çalışmalar sonucu 'www.denizli.bel.tr' adresinden Kent Konseyi sayfamıza girildiğinde, adres bilgi sistemiyle entegre edilmiş Erişilebilirlik Haritası’na ulaşılabilecek. Buradan haritada bulunan okullar, hastane ve sağlık ocakları, kamuya açık resmî binalar, parklar ve donatı alanlarının fiziksel durumu, kodlama sayesinde öğrenilebilecek. Bu sayede engellilerimiz, o noktaya gitmeden neyle karşılaşacağını bilecek. Bu aynı zamanda o kurumların engelliler açısından da ne durumda olduklarını ortaya koyacak ve gerekli iyileştirilmeler yapılabilecek.” dedi.

Bu çalışmanın engelliler açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da haritanın kendilerine de yol gösterici olduğunu, eksiklerin tespitinde önemli bir kaynak teşkil edeceğini söyledi. Bugüne kadar engellilerin sosyal yaşantıya katılımı ve hayatlarını kolaylaştırıcı pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Zolan, “Güç birliğinin ne kadar önemli olduğu, bir kez daha bu çalışmayla görmüş oldu. Geçmişte farklı dernekler, temsil ettikleri engellilerimiz için iyi niyetli çalışmalar ortaya koyuyordu fakat pek azı başarıya ulaşabiliyordu. Şimdi ise Kent Konseyi Engelliler Meclisi çatısı altında güç birliğine giden engelli derneklerinin, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza atmış olması beni son derece mutlu ediyor. Ortaya çıkan Erişilebilirlik Haritası’nı da son derece önemsiyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Denizli İl başkanlığına Çavuşoğlu aday olduÖnceki Haber

CHP Denizli İl başkanlığına Çavuşoğlu ad...

Dr Hulusi Şevkan DRT 'de Ümit YAKUPHAN'la Güne Bakış programındaydıSonraki Haber

Dr Hulusi Şevkan DRT 'de Ümit YAKUPHAN'...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!