Genç Denizli Tiyatro Kulübü İlk Meyvesini Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Denizli Tiyatro Kulübü İlk Meyvesini Verdi
Denizli Belediyesi, ödüllü projesi Genç Denizli’yle tiyatro alanında da kendini gösterdi.
 Denizli Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü, çocukları çok sevindiren bir tiyatro oyununa imza attı. 'Yedi Köyün Yargıcı' oyunu, çocuklardan büyük beğeni aldı.

Denizli Belediyesi, ödüllü projesi Genç Denizli’yle tiyatro alanında da kendini gösterdi. Genç Denizli Tiyatro Kulübü’nde 207 kursiyer, tiyatronun inceliklerini öğrenip, öğrendiklerini oyunlarla tiyatro severlerin ilgisine sunuyor. 

  Söz konusu kursiyerlerden 14’ü, Sönmez Atasoy’un yazdığı ve Ozan Özdemir’in yönettiği 'Yedi Köyün Yargıcı' adlı oyunu, çocuklarla buluşturdu. Miniklerden bazıları böylece ilk kez tiyatro oyunu seyretme imkanına kavuştu. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da oyunu izlemeye gelerek, miniklerin tiyatro sevincini paylaştı

  Başkan Zolan, belediyenin ücretsiz tiyatro etkinliklerinin artarak devam edeceğini belirterek, ‘İnşallah sizler de büyüdüğünüzde Genç Denizli üyesi olup kardeşlerinize benzer etkinlikler sunarsınız. Genç Denizli içinde birçok kulüp var. Bunlardan biri de tiyatrodur. Tiyatro kulübündeki ağabeyleriniz, ablalarınız sizler için oyun hazırladı. Tiyatro canlı izlenir, performansı da canlı performanstır. Hayatın kendisi de bir tiyatrodur. İçinde üzüntüler, sevinçler, güzellikler vardır. İnsanın yaşadığı tüm duygular tiyatroyu yansıtır. Bu nedenle tiyatro sanatını beğeneceğinizi umuyorum’ dedi.
  Oyunda; unutulmaya yüz tutmuş milli ve kültürel geleneklerimizden biri olan “Saya Gezme Oyunu”nun da anlatıldığı yedi köye ‘ah’ çektirmiş, türlü dolaplar ve yalanlar peşindeki satıcı ile sattığı devenin ve bu düzenbaza karşı yedi köyün yargıcının hikayesi anlatıldı. Oyun, hem çocukların gönüllerince eğlenip tiyatroya olan ilgisini artırmaları, hem de tiyatro kulübüne katılan kulüp üyelerinin öğrendikleriyle yeteneklerini sergilemeleri açısından ayrı bir önem taşıyor.
Başkan Zolan, yaklaşık 1 saat süren oyun sonrasında yönetmen Ozan Özdemir ile oyunculara çiçek sundu. 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli'ye Okul YaptıracaklarÖnceki Haber

Denizli'ye Okul Yaptıracaklar

DENİZLİ'DE KÖPEK BALIĞI ŞAŞKINLIĞISonraki Haber

DENİZLİ'DE KÖPEK BALIĞI ŞAŞKINLIĞI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!