ITB Berlin Turizm Fuarında Denizli Standına Büyük İlgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ITB Berlin Turizm Fuarında Denizli Standına Büyük İlgi
105 stant ve 122 katılımcıyla temsil edilen Türkiye stantlarında en büyük ilgiyi Denizli standı görüyor.
 Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl 47.si düzenlenen ve dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan ITB Berlin Turizm Fuarı ziyarete açıldı. 105 stant ve 122 katılımcıyla temsil edilen Türkiye stantlarında en büyük ilgiyi Denizli standı görüyor. Türkiye bu yıl ITB Berlin Fuarı'nda ilk kez deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra doğal ve alternatif turizm olanaklarının da tanıtımını yapıyor.
6-10 Mart tarihlerinde arasında açık kalacak dünyanın en büyük turizm ve seyahat fuarı organizasyonu olan ITB Berlin Turizm Fuarına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Antalya, Adana, Diyarbakır ve Erzurum Valileri, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve DENTUROD Başkanı Şeref Karakan ile sektör temsilcilerinden Pam Thermal Hotel, Umut Thermal Hotel, Colossae Termal Otel ve Lycus Rıver Termal Otel yetkilileri katıldı.
Bu yıl 47'incisi düzenlenen fuara Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 188 ülkeden 10 bin 86 şirket katıldı. Türkiye bu yıl ITB Berlin Fuarı'nda ilk kez deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra doğal ve alternatif turizm olanaklarının da tanıtımını yapıyor. Bu kapsamda kurulan Denizli standı da davetlilerin büyük ilgisini çekiyor. İlimizin tarihi ve turistik bölgelerinin tanıtıldığı stantta, termal sağlık turizmi ön planda tutuluyor. Karahayıt ve Pamukkale ile ilgili stantların da kurulduğu fuarda, Türkçe, Almanca, Japonca ve İngilizce gezi rehberi, broşür vb. materyaller dağıtıldı. Fuarın ilk gününde Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve diğer protokol üyeleri de Denizli standını ziyaret ettiler. 

Fuarın Denizlili firmalar adına oldukça verimli geçtiğini ifade eden Vali Demir, İlimizin tarihi ve turistik yönden fuarda üst düzeyde tanıtıldığını vurguladı. Denizli’nin sahip olduğu Termal Sağlık Turizminini ön plana çıkarmak için bu tür fuarların önemli olduğunu kaydeden Vali Demir, “Bu tür büyük fuarlar, İlimizin tanıtımı açısından çok önemli. Bu önemin farkında olduğumuz için bugün burada İlimizi üst düzey katılımla temsil ediyoruz. Denizlili turizmcilerimiz burada önemli bağlantılar kuruyorlar. İlimizin önemli turizm potansiyeli olan Termal Sağlık Turizmini en iyi şekilde tanıtarak, yabancı tur operatörleri ile bağlantılar kuruyoruz. Ümit ediyoruz ki bu girişimlerimizin sonucunu alacağız. Bunlarla birlikte Ülke turizminin sadece deniz, kum ve güneş’ten ibaret olmadığı, Ülkemiz turizmini bilinen üç etkenden kurtararak katma değeri yüksek tarih, sağlık, inanç turizmi modeli üzerinde yoğunlaşarak edinilecek tecrübe sonrası mutlaka kültür turizmi ve diğer turizm dallarıyla desteklemek zorundayız” dedi.
Fuarda, Alman Medikal Wellness Derneği yetkilileri ile birde toplantı düzenlendi. Toplantıya Vali Abdülkadir Demir ve Denizli’den fuara katılan turizm temsilcileri ile Alman Medikal Wellness Derneği yetkilileri Dr. Stephan Engels, Lutz Lungwitz, Stephan Ritter, Prof. Dr. Joachim Willms katıldı. Düzenlenen toplantıda Karahayıt’ta devam eden Kür Kent Projesi ve Medikal Wellness Derneğinin Karahayıt Kür Kenti projesine destekleri, Alman yatırımcıların Karahit Kür Kentine yönlendirilmesi ile Almanya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerden hastaların Karahayıt'a yönlendirilmesi için Almanya'daki sağlık acenteleriyle işbirliği yapılması konuları ön plana çıktı. 
Uluslararası Turizm Fuarı'na (ITB) katılmak üzere Berlin'de bulunan Bakan Çelik, Türk standının açılışının ardından standları gezerek katılımcılar ve ziyaretçilerle sohbet etti. Fuarda çok sayıda alanlarında isim yapmış tur operatörü ve turizm şirketiyle görüşmeler gerçekleştiren Bakan Ömer Çelik, Türkiye'nin turizmi tüm yıla yayabilmesinin önemine vurgu yaparak, bu doğrultuda alternatif turizm olanaklarının tanıtımına öncelik verdiklerini bildirdi.

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yürümek İsteyen Kadınlara Polis İzin Vermedi Önceki Haber

Yürümek İsteyen Kadınlara Polis İzin Ver...

Geka 2013 Yılı Faaliyet Desteği İle Teknik Destek Programları Açıklandı Sonraki Haber

Geka 2013 Yılı Faaliyet Desteği İle Tekn...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!