Piri Reis’in sırrı Denizli’de aydınlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Piri Reis’in sırrı Denizli’de aydınlandı
UNESCO tarafından Piri Reis Haritası’nın 500’üncü yılı ilan edilen 2013 yılının etkinlikleri ve sergisi Forum Çamlık’ta açıldı.
 Forum Çamlık kültürel değerlerin gelecek nesillere doğru bilgilerle aktarılması amacıyla hayata geçirdiği Piri Reis Haritası’nın 500’üncü yılı açılık programı gerçekleştirildi. Açılışa UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’ndan Şule Ürün, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr Mehmet Eker, Doç. Dr Selçuk Nas, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Simge Esin Orhun, Piri Reis Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süleyman Özkaynak, Yard. Doç. Dr. Nazmi Çeşmeci katıldı. Bunların yanı sıra Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci’ de etkinliğin konukları arasında yer aldı. Dönemin İspanyol ve Portekizli denizcilerinden edindiği bilgiler ve yıldız haritalarından kendi yöntemleriyle çıkardığı sonuçlara dayanarak kusursuz bir haritaya imza atan Piri Reis’in hayatı ve haritası hakkında bilgi verilen seminere Denizlililer yoğun ilgi gösterdi. 
‘MUTLULUK DUYDUK’
Tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmak adına böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Forum Çamlık Alışveriş Merkezi Müdürü Hakan Elmastaş, “1929 yılında İstanbul’daki Topkapı Sarayı, Atatürk’ün direktifi ile müzeye dönüştürülürken bulunan ve uluslar arası akademik çevrelerde büyük ses getiren haritayı, gerçekleştirdiğimiz proje ile yeni nesillere tanıtmak bizi çok heyecanlandırıyor. Forum Çamlık olarak kültürümüze, tarihimize her zaman sahip çıkıyor ve yeni nesillere doğru bilgiler aktarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Etkinlikte AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve katılımcılara plaket verildi.
‘1 AY SÜRECEK’
Forum Çamlık’ın UNESCO işbirliği ile düzenlediği Piri Reis Haritası’nın 500’üncü yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen program 1 boyunca sürecek. Ziyaretçiler, özel olarak tasarlanmış alanlarda haritaları kendileri görebilecek.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğum korkusu kadınları sezaryene yönlendiriyorÖnceki Haber

Doğum korkusu kadınları sezaryene yönlen...

DENİZLİ'DE SİYASİLERİN MAÇISonraki Haber

DENİZLİ'DE SİYASİLERİN MAÇI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!