SATRANÇ TURNUVASI SONUÇLANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SATRANÇ TURNUVASI SONUÇLANDI
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Acıpayam Eğitim Sevdalıları Derneği (ESDER) tarafından organize edilen 1. Acıpayam Satranç Turnuvası sona erdi.
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Acıpayam Eğitim Sevdalıları Derneği (ESDER) tarafından organize edilen 1. Acıpayam Satranç Turnuvası sona erdi.

        Turnuva, Acıpayam Kaymakamlığı, Acıpayam Belediye Başkanlığı, Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Acıpayam Gençlik ve Spor Müdürlüğünün katkılarıyla Acıpayam Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Turnuva sonunda düzenlenen törenle dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri verildi. İki gün süren yarışmaya 139 öğrenci katıldı. Gençler, yıldızlar ve küçükler kategorisinde düzenlenen turnuva heyecanlı mücadelelere sahne oldu.

Turnuvada gençlerde Hasan Hüseyin Şimşek birinci, Davut Türk ikinci, Murat Sönmez ise üçüncü oldu. Yıldızlar kategorisinde Emre Gök birinci, Mehmet Ali Apaydın ikinci, Halil Aslan da üçüncü sıraya yerleşti. Küçükler kategorisindeki sıralama şöyle gerçekleşti: Salman Can birinci, Abdullah Samet Kızılhan ikinci ve Havva Yurt üçüncü.

ŞEVKAN: "HEPİNİZ GÖNLÜMÜZÜN BİRİNCİSİSİNİZ"

Turnuvada bir konuşma yapan Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, satrancın insanoğlunun hayatına oturması gereken bir spor dalı olduğunu vurguladı. Şevkan, "İnternet kafelerde oyalanmak yerine burada satranç oynamayı tercih ettiğinize göre hepiniz de gönüllerimizin birincisiniz. Bunun için hepinize ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

        Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak ise satrancın düşünme yeteneğini güçlendiren önemli bir spor dalı olduğunu söyledi. Duysak, "Dünyada bütün işler ideal ve sevgiyle gerçekleşir. Hayallerinin peşinden giden insanlar hayatta muvaffak olurlar. Gençlerimizi bu şekilde görmek bizleri onurlandırıyor." diye konuştu.

        Turnuvanın organizatörlüğünü yapan Acıpayam Eğitim Sevdalıları Derneği (ESDER) Başkanı Levent Serim, "Dernek olarak Acıpayam'da gençlerin bir ihtiyacı olan satranç turnuvasını gerçekleştirmekten mutluyuz." dedi. Serim, satranç turnuvasını geleneksel hale getireceklerini belirtti.






  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ACIPAYAM'DA ARAÇ YANGINIÖnceki Haber

ACIPAYAM'DA ARAÇ YANGINI

Denizli’de “tarımda Kadın“ Konuşuldu Sonraki Haber

Denizli’de “tarımda Kadın“ Konuşuldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!