Sanayi şehri Denizli, tarımın da merkezi oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanayi şehri Denizli, tarımın da merkezi oluyor
Denizli Valisi Abdülkadir Demir sanayi, tekstil, traverten ve turizmde merkez olan şehrin, yeni yatırımlarla tarım ve hayvancılıkta da merkez haline geldiğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Denizli Ticaret...
Denizli Valisi Abdülkadir Demir sanayi, tekstil, traverten ve turizmde merkez olan şehrin, yeni yatırımlarla tarım ve hayvancılıkta da merkez haline geldiğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Denizli Ticaret Odası (DTO)’nda “Meyve ve Bağ” konulu bir sektör toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili ve sektör temsilcileri katıldı.

Tarım ve hayvancılıkta ekonomiye daha çok girdi sağlanmasının sektördeki firmaların daha güçlü olmasıyla mümkün olabileceğini, bunda da koordinasyona ihtiyaç olduğunu ifade eden Demir, “Denizli’de meyve sektörü, toplam tarım alanları içinde çok daha önemli bir konumda. Ayrıca ekonomi ve ihracat anlamında çok öncelikli halde fakat bu sektörle de ilgili yapması gereken çok iş var. Denizli’de bugüne kadar 500 dönümde termal kaynaklarla seracılık yapılıyordu. Kentin potansiyelini düşündüğümüzde çok düşük bir miktar. Çalışmalarımızla Türkiye’de ilk olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni hayata geçirdik. 10 Haziran 2013'te tahsis ihalesi yapılacak. Ülkemizin termal kaynaklarının değerlendirilmesi açısından bu yatırımı çok önemli buluyoruz. İhaleye çıkacak alanlar, tamamen sera için ayrıldı. Hedefimiz, 6 ay içinde altyapı çalışmalarını bitirerek yıl sonuna doğru yatırımcılarımıza arsaları teslim etmek.” dedi.

DTB Başkanı Tefenlili de ekimi dikimi yapılacak ürünlerden daha çok para kazanmak isteyen üreticinin, pazar araştırmasını iyi yapması gerektiğini belirtti. Denizli’den birçok ülkeye tarım ürünleri ihraç edildiğini vurgulayan Tefenlili, “Dünyada alıcı firmalar, ülkeler nasıl ürün istiyor, iyi bilmek lazım. Piyasada çok iyi araştırma yaparak, pazarı açık ürünlerin ekimi dikimi yapılmalı.” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kumar için bankanın 1.5 milyon lirasını zimmetine geçirmişÖnceki Haber

Kumar için bankanın 1.5 milyon lirasını...

Hierapolis kazılarında İtalyanların 56 yıllık hakimiyeti sona eriyorSonraki Haber

Hierapolis kazılarında İtalyanların 56 y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!