Tacikistan Büyükelçisi Şaripov, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tacikistan Büyükelçisi Şaripov, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti
Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farruh H.Şaripov, Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’i ziyaret etti. Başkanlık makamındaki ziyarett, Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın ve DTO Yönetim...
Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farruh H.Şaripov, Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’i ziyaret etti. Başkanlık makamındaki ziyarett, Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın ve DTO Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Büyükelçisi Şaripov’u ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Özer, Tacikistan ile ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Denizli’nin üreten ve ürettiğini en gelişmiş ülkelere gönderen bir il konumunda olduğunu ifade eden Özer, “Denizli’de tekstil başta olmak üzere mermer, kablo, metal, cam sanayi gibi sektörlerin yanısıra son yıllarda jeotermal gıda, tarım ve turizm sektörleri gelişme göstermektedir. 2003 yılında 110 ülkeyle ticari ilişkileri bulunan Denizli, bugün 174 ülkeyle ticaret yapmaktadır. Böyle bir ilde de DTO, 15 bin üyesiyle hizmet vermektedir.” dedi. Oda kayıtlarına göre Denizli’den bir gıda firmasının Tacikistan’a 2012 yılında 164 bin 960 dolarlık yoğurt ve krema ihraç ettiğini söyleyen Necdet Özer, “Denizli olarak dost ülkemiz Tacikistan ile ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz ama maalesef işadamlarımız, oradaki bürokratik işlemlerden yakınmaktadır. Ticaretin arttırılması için öncelikle ithalat konusunda kolaylık bekliyoruz. Bunun kolaylaştırılması halinde Denizlili işletmelerimiz, özellikle pamuk ipliği alımlarını Tacikistan’dan yapacaktır diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Büyükelçi Şaripov da DTO’nın misafirperverliği dolayısıyla teşekkür ederek, “Bizler bu tür ziyaretleri, ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına yapıyoruz. Denizli’de üretilen birçok ürün, ülkemize hitap eder durumdadır. Hem ihracat hem de ithalat yaparak ticari ilişkilerimizi arttırabiliriz. Bu her iki ülkenin de menfaatine olacaktır.” dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EN BAŞARILISI ZEYBEKÇİÖnceki Haber

EN BAŞARILISI ZEYBEKÇİ

Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Fuarı Ay Sonunda YapılacakSonraki Haber

Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Fuarı Ay...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!