Tavas AB hibe fonlarından faydalanmak istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tavas AB hibe fonlarından faydalanmak istiyor
Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, ilçe olarak AB Kırsal Kalkınma Program (IPARD) hibe fonlarından faydalanmak istediklerini söyledi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı...
Tavas Kaymakamı Muhittin Gürel, ilçe olarak AB Kırsal Kalkınma Program (IPARD) hibe fonlarından faydalanmak istediklerini söyledi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tavas Esnaf ve Kefalet Kooperatifi salonundaki toplantıda konuşan Kaymakam Gürel, “IPARD fonlarından olabildiğince çok yararlanacağımızı düşünüyorum. Bu fonlarla yapılacak işletmeleri, ilçemiz ve ilimizin kalkınması adına büyük bir fırsat olarak görüyorum.” dedi.

TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren ise IPARD hakkında bilgi verdi. Denizli olarak 42 il koordinatörlüğüyle birlikte şubat ayında proje çağrısına çıkacaklarını, dolayısıyla müteşebbislerin en kısa sürede projelerini hazırlamaya başlaması gerektiğini duyurdu. 1959 yılından günümüze kadar AB’ye giriş sürecinin devam ettiğini, bu süreçte aday ülkelere sağlanan destek ve fonlardan Türkiye olarak yeterince faydalanılamadığını belirten Dağdeviren, “Kurumumuzun öncelikli amacı, bu fonlardan yararlanılmasıdır. IPARD desteklerinde yararlanılabilecek 879 milyon euro gibi bir miktar vardır ve bu, devlet desteğiyle 1 milyar 165 milyon euroya ulaşabilecektir. Amacımız, bu pastadan diğer illere göre daha fazla pay almaktır. Bunun için de olabildiğince çok proje üretilmelidir. Bunların öncelikle AB’nin istediği kriterlere sahip projeler olması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Toplantıda yapılan değerlendirmede üreticiler ve müteşebbisler tarafından hazırlanacak projeler ve kullanılacak fonlarla tarımsal ve hayvansal üretim, işleme sektörü, kırsal alandaki çiftlik faaliyetleri ve turizm gibi yatırımların istihdamın arttıracağı, köylerden şehirlere göçlerin önleneceği, hattâ tersine göçler başlayabileceği ifade edildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli'de 3 kg. esrar ele geçirildiÖnceki Haber

Denizli'de 3 kg. esrar ele geçirildi

PALYAÇO KENT TİYATROSU ACIPAYAM’DASonraki Haber

PALYAÇO KENT TİYATROSU ACIPAYAM’DA

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!