TİCARET MESLEK LİSESİ'NDE AKILLI GÜVENLİK SİSTEMİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TİCARET MESLEK LİSESİ'NDE AKILLI GÜVENLİK SİSTEMİ
Acıpayam Ticaret Meslek Lisesinde görev yapan tüm eğitim çalışanlarının çok büyük özveri göstererek ortaya koyduğu; ortak hedef, ortak karar, birlikte çalışma ve üstün gayret ve katkılarının sonucu olan bir projeyi daha hayat geçirdi.

Acıpayam Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Maaz SALMAN; “Bu projemizde ana felsefemiz öğrencilerimize;  güvenli, huzurlu ve mutlu bir eğitim öğretim ortamı sunmaktır. 

Bu düşünceyle emanet olarak aldığımız geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi eğitim öğretim sonunda bilgili, birikimli ve donanımlı olarak emaneti ailelerimize teslim etmektir. Zor ve meşakkatli bir çalışmanın sonuna gelerek sistemi faaliyete geçirmiş olmanın hazzını ve mutluluğunu tüm Acıpayam Ticaret Meslek Lisesi eğitim çalışanları olarak yaşamaktayız. 

İki aşamadan oluşan güvenlik sistemimiz şu şekilde çalışmaktadır. Birinci aşamada okulumuz ön ve arka bahçe kapılarında gerekli değişiklikler yapılarak otomatik geçiş sistemiyle donatılmıştır. Bu şekilde uzaktan kumanda ile giriş ve çıkış işlemleri rahat ve güvenli halde yapılabilmektedir. İkinci aşama olan yüz tanıma sisteminde ise tüm çalışanlarımızı ve öğrencilerimizin okula giriş aşaması sırasında bu cihaz üzerinden gerçekleştirilmektedir. Öğrencimiz yüz tanıma cihazına yaklaştığında turnike açılmakta ve bir kişi için girişi hakkı vermektedir.

Misafirlerimiz için ise kart sistemi kullanılmakta olup, kart cihaza okutturulduğunda turnike yine geçiş izni vermektedir. Okulumuzda geçen yıldan itibaren uygulamakta olduğumuz veli izin dilekçesi olmayan öğrencilerimizin öğle arasında dışarı çıkış yasağı için de şu şekilde uygulama yapılmaktadır. Veli izin belgesi olan öğrencilerimizin öğle aralarında rahatça çıkabilmeleri için parmakla geçiş sistemi kurmuş bulunmaktayız.  Parmak okuma cihazına parmağını okutan öğrencimiz için turnike çıkış izni verecektir.

Okul müdürü olarak ” Ben” düşüncesinden sıyrılıp “Biz” düşüncesini yaşamaya başladığımızda daha nice güzelliklere imza atacağımızı düşünmekteyim. Bu süreçte katkılarını esirgemeyen yüreği eğitim aşkıyla çarpan herkese teşekkürlerimi sunar, sistemin hayırlara vesile olmasını temenni ederim dedi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AYŞE TAY TOPRAĞA VERİLDİÖnceki Haber

AYŞE TAY TOPRAĞA VERİLDİ

KÖY HİZMETLERİNE DEVAMSonraki Haber

KÖY HİZMETLERİNE DEVAM

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!