Başkan Zolan’danüreticiye dev bir destek daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Zolan’danüreticiye dev bir destek daha
Büyükşehir tarihi yatırımlara imza atıyor Denizli, Büyükşehir ile ikinci lisanslı depoculuk tesisine kavuştuDenizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Merkezin ardından Çivril ilçesinde tamamladığı ikinci lisanslı depoculuk tesisini hizmete aldı. Türkiye’de ilk kez belediye desteği ile yapılan lisanslı depoların yaklaşık 250 milyon liraya mal olduğu belirtilirken, tarihi yatırımların üreticinin çok büyük bir ihtiyacını karşılayacağı, çiftçilerin artık ürünlerini ucuz bir şekilde elinden çıkarmak zorunda kalmayacağı vurgulandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Denizli Ticaret Borsası (DTB) işbirliğiyle kent merkezinin ardından Çivril ilçesinde de yapımını tamamladığı ikinci lisanslı depoculuk tesisinin açılışı yapıldı. Borsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi’nin açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili,Cumhur İttifakı Çivril Belediye Başkan Adayı Gürcan Güven, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, üreticiler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Osman Zolan açılış konuşmasında ülkelerin gıda ve enerji arzı gibi hayati derecede önem taşıyan konularda tetikte olduğunu ifade etti. Bu kapsamda lisanslı depoculuğun ülkelerin ve şehirlerin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Zolan, özellikle bereketli hasat dönemlerinde fiyatların düştüğüne, ürünlerini depolayacak yeri olmayan çiftçilerin de düşük fiyattan ürünlerini satmak zorunda kaldığına dikkati çekti. Bu nedenle lisanslı depoculuğun çok çok kıymetli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Artık çiftçimiz ürününü ucuz bir şekilde elinden çıkarmak zorunda değil. Ürününün kalitesini koruyarak istediğinde satmak üzere depolayabileceği bir yeri var” dedi.
 

Üreticiye sıfır faizli kredi imkanı
 

Çiftçilerin lisanslı depoya getirdikleri ürünün bedelinin yüzde 75’i oranı karşılığında, Ziraat Bankası’ndan sıfır faizle nakit ihtiyacını karşılayabileceğini anlatan Başkan Zolan, Cankurtaran Mevkii’nde hayata geçirdikleri ilk lisanslı depoculuk tesisini hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü “Biz ilk yola çıkarken kentimizin iki noktasında lisanslı depoculuk yapalım dedik. Çünkü biz Denizli'deki 19 ilçemizde hiçbir ayrım yapmadan, her yönde eşit hizmet etme noktasında gayret sarf ediyoruz.Çünkü biz insanlarımızı, şehrimizi seviyoruz. Bu tesisimizde de Çivril, Baklan, Çal, Bekilli, Çardak ve Bozkurt havzasının ürünleri depolanacak.”Çivril ilçesine inşa ettikleri bu tesisle birlikte Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk tesisin birlikte maliyetinin yaklaşık 250 milyon lira olduğunu belirten Başkan Zolan, yatırımın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

 

DTB’nin hayali gerçekleşti

 

DTB Başkanı Tefenlili ise yıllarca lisanslı depoculuk tesisi hayalini kurduklarını, bu tesislere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın tarıma verdiği önem sayesinde kavuştuklarını belirterek, uzun yıllar boyu hizmet edecek bu eserin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Tarım ve Orman Denizli İl Müdürü Şakir Çınar da, çiftçilerin Denizli’de 700 bin tonun üzerinde hububat ürettiğini, kente kazandırılan bu tesislerde artık ürünlerini kaliteli bir şekilde saklayabileceklerini belirterek emek verenlere teşekkür etti. MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise eser ve hizmet belediyeciliğinin bir örneğine daha tanıklık etmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, tesisin kazandırılmasında emeği olan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu.

 

Büyükşehir üreticiye nefes oluyor
 

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise, Denizli’nin Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşmasının ardından pek çok konuda önemli hizmetlere imza attığını ifade ederek, “İyi ki Büyükşehir olmuşuz, iyi ki ilçelere hizmet ediyorsunuz Osman Başkanım Allah razı olsun” dedi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de, üretimin çiftçiler için hayati önem taşıdığını, üretilen ürünlerinde bu şekilde depolanması ve korunmasının önemini bildiklerini, bu dev tesisi kente kazandıran DTB Başkanı Tefenlili ve Başkan Zolan’a teşekkür etti. Dünyanın en stratejik rekabet alanının gıda sektörü olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çiftçilere destek olduklarını kaydeden AK Parti Milletvekili Cahit Özkan, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere tesisin kazandırılmasın emeği olan herkese teşekkür etti.

 

“Türkiye’de ilk ve tek”

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ise, lisanslı depoculuk tesisinin hayati derecede önem taşıdığı ifade ederek, bu tesisin inşasında emek veren herkese teşekkür eti. Zeybekci, “Burada asıl en büyük alkışlanacak ve övülecek; Türkiye'de ilk defa bir belediye böyle bir işe destek verdi. Bu Türkiye'de ilk ve tektir. Öyle lafla değil. Bizim, ‘Gerçek belediyecilik’ dediğimiz işte bu. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Tarım Bakanımıza, Ziraat Bankamıza emeği geçen herkese, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Ticaret Borsası Başkanımıza Allah razı olsun diyorum” dedi. Konuşmaların ardından tesisin açılışı dualarla yapıldı.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pekdemir’den Pamukkale’ye drag pisti projesiÖnceki Haber

Pekdemir’den Pamukkale’ye drag pisti pro...

Ünlü sanatçı Fatih Erkoç Denizlililer için sahne alacakSonraki Haber

Ünlü sanatçı Fatih Erkoç Denizlililer iç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!