© Haber Acıpayam 2022

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma mesajı yayımladı. 15 Temmuz şehitlerini saygı, minnet ve şükranla anan Başkan Osman Zolan, “Türk milletinde kahramanlar tükenmez, varoluşumuzdan bu yana bağımsızlığımıza kim göz koyduysa gereken cevabı almıştır” dedi.

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma mesajı yayımladı. 15 Temmuz şehitlerini saygı, minnet ve şükranla anan Başkan Osman Zolan, “Türk milletinde kahramanlar tükenmez, varoluşumuzdan bu yana bağımsızlığımıza kim göz koyduysa gereken cevabı almıştır” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma mesajı yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz 2016'da, kahraman Türk milletinin bağımsızlık ve vatan aşkının asla test edilmemesi gerektiğini bir kez daha tüm dünyaya haykırdığını belirtti. Başkan Osman Zolan, “249 şehidimiz, 2193 gazimiz gözünü kırpmadan ülkemizin bekası, cennet vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin refahı için canını ortaya koymuştur. Şair Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi ‘Kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için’ şiarıyla hainlere, işbirlikçilere ve ülkemize göz koyan dış odaklara necip milletimiz gereken en sert cevabı vermiştir. İhanet çetesi FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Adı ne olursa olsun tüm terör örgütleri ve odakları şunu asla unutmamalıdır;  Türk milletinde kahramanlar tükenmez, varoluşumuzdan bu yana bağımsızlığımıza kim göz koyduysa gereken cevabı almıştır” dedi.

“15 Temmuz 2016 Kurtuluş Savaşı’nın ikincisidir" 

15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti’nin işgal girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “15 Temmuz 2016, 1919-1922 yılları arasındaki dönemde Türkiye’nin Milli Mücadele ruhu ile kazandığı Kurtuluş Savaşı’nın ikincisidir. 24 Temmuz 1923’te Kurtuluş Savaşımızı mutlak bir zaferle nasıl sonuçlandırdıysak, aynı şer güçlere karşı yine yüce milletimiz tarafından aynı cesaretle bu zaferi kazandık” dedi.

Meydanları hainlere teslim etmedik

Denizli'nin 15 Temmuz'da tarih yazdığını vurgulayan Başkan Zolan, "Yüreğimizdeki vatan aşkı ile darbenin ilk dakikalarında Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihi çağrısı ile sokaklara çıkıp, cadde ve meydanları hainlere teslim etmedik. 97 yıl sonra Denizli Sancağı yine bağımsızlık mücadelemizin simgesi olurken, kahraman Denizli halkı milli iradeye, milletin adamlarına ve vatanına sahip çıktı. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi ve ülkemizin bekası için kanını döken tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.



İlginizi Çekebilir

Genç kız 5. kattan düşerek hayatını kaybetti

Denizli'de 24 yaşındaki genç kız yaşadığı dairenin dairenin 5. katından düşerek yaşamını yitirdi

Sıcak havalarda yaşanan elektrolit kaybına bağlı olarak kalp krizi riski artıyor

Yüksek sıcaklıklara bağlı olarak vücutta yaşanan sıvı ve elektrolit kaybının kalp damar hastalıkları riskini artırdığını belirten Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Erhan Karahasanoğlu "Sıcak havalarda tansiyon ve ritim bozukluğuna bağlı olarak göğüs ağrıları ve kalp krizi tetiklenebilir" dedi.

Denizli-Aydın Otoyolunda ters yöne giren otomobil kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Denizli – Aydın Otoyolunda mola verdikleri dinlenme tesisinden çıkarken yanlışlıkla ters yöne giren otomobilin kamyonla çarpışması sonucu aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden elbise yapıp 7 ay ormanda saklandı

Denizli’de 29 yıllık hapis cezasının kesinleşmesinin ardından ormana kaçan hükümlü, 7 ay farklı noktalara çadır kurarak saklandı. Kenevir eken ve hırsızlık yaparak yaşamını sürdüren hükümlünün, kışın donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden kendisine elbise yapıp soğuktan korunduğu belirlendi.

Denizli’de termometreler 42 dereceyi görecek

Denizli’de hava sıcaklıkların hissedilir derecede yükselmesiyle birlikte termometrelerin 42 dereceyi görebileceği belirtildi.

1 saatte 100 kanat yiyip üstüne 15 bin lira kazandı

Denizli’de bir işletmenin düzenlediği yemek yarışmasında, 1 saate 100 adet kanat tüketerek rekor kıran katılımcı, 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.

TÜM HABERLER