© Haber Acıpayam 2022

40 YILLIK ALT YAPI YENİLENİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) tarafından Acıpayam ilçesindeki Yeşildere ve Kumafşarı mahallelerinde alt yapı çalışmaları gerçekleştiriyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ tarafından Yeşildere Mahallesi’nin 40 yıllık alt yapısı yenilenirken, Kumafşarı Mahallesi’nin bazı bölgelerine kanalizasyon hattı döşenecek.
DESKİ Genel Müdürlüğü Acıpayam ilçesinin Yeşildere ve Kumafşarı mahallelerinde yaşanan alt yapı sorunlarını çözmek için çalışma başlattı. Yeşildere Mahallesi’nin içme suyu hatlarının 40 yıl önce döşendiğini, boru çaplarının küçük olduğunu ve bölge ihtiyacını karşılayamadığını tespit etti. Mahalleye dünya standartlarında alt yapı hizmeti vermek için harekete geçen DESKİ, başlatmış olduğu çalışmalarla 150 abone bağlantısını yenileyerek, mahalleye 6 bin metre uzunluğunda içme suyu hattı döşeyecek.
Ayrıca DESKİ kanalizasyon çalışması kapsamında kanalizasyon hattı olmayan Esentepe Küme Evleri mevkiinde bin 500 metre kısmi kanalizasyon hattı döşenecek.

İlginizi Çekebilir

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

TÜM HABERLER