700 BİN TL TARIM DESTEĞİ HESAPLARA AKTARILDI
ACIPAYAMAK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, 2013 yılı, iyi tarım uygulamaları, organik tarım uygulamaları ve sertifikalı güzlük tohum kullanımı için Denizli genelinde 421 işletmenin hesabına 700 bin TL aktarıldığını söyledi.
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, yaptığı yazılı açıklamayla iyi tarım uygulamaları desteklemesi başta olmak üzere, organik tarım uygulamaları desteklemesi ve sertifikalı güzlük tohum kullanım desteklemeleri ödemesinin bugün itibariyle işletmelerin hesaplarına aktarıldığı müjdesini verdi.
Yüksel, açıklamasında iyi tarım uygulamaları desteğinden yönetmelik çerçevesinde bireysel veya grup halinde meyve sebze ürünlerinde veya örtü altında iyi tarım uygulamaları yapanların yararlanmakta olduğunu belirterek, "Denizli genelinde iyi tarım uygulaması desteklemelerinde yararlanacak olan 201 işletme bulunmaktadır. Desteklemeden yararlanacak olan çiftçilerimize meyve sebze üretim alanları için dekar başına yapılacak destekleme ödemesi 25 TL’dir. Yine çiftçilere, örtü altı üretim alanları için dekar başına yapılacak destekleme ödemesi ise 100 TL olarak belirlenmiştir. Bilindiği gibi tarımsal üretim sürecinde kimyasal gübre ve ilaçların hiçbir şekilde kullanılmadığı üretim çeşidi organik üretim olarak tanımlanmaktadır. Buna göre Organik Tarım Bilgi Sistemine kayıtlı çiftçilerimize bu destek kapsamında, dekar başına destekleme ödemesi yapılmaktadır. İlimiz genelinde toplamda 132 işletmemizin hesaplarına bugün itibariyle organik tarım uygulamaları destelemesi olarak toplam 178 bin TL ödeme yapılmıştır" dedi.
Sertifikalı Güzlük tohum kullanım desteklemesinin de üreticilerin hesaplarına aktarıldığını ifade eden Yüksel, "Denizli’de 2013 yılına ait sertifikalı güzlük tohum destekleme müracaatında bulunun toplam 88 işletmemizin hesaplarına bugün itibariyle 29, bin TL aktarıldı. Denizli genelinde 421 işletmeye, iyi tarım uygulamaları, organik tarım uygulamaları ve sertifikalı gözlük tohum kullanımı desteklemesi olarak 700 bin TL aktarıldı" ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.