© Haber Acıpayam 2022

8 asırlık geleneğe şap engeli

 Denizli’nin Çal ilçesinde 800 yılı aşkın zamandır düzenlenen Geleneksel Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı, bölgede görülen şap hastalığı nedeniyle bu yıl iptal edildi.

Çal ilçesi Aşağıseyit Mahallesinde 27-28 Ağustos tarihlerinde geleneksel Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliği düzenlenecekti. Aylardır beklenen ve tüm hazırlıkları tamamlanan etkinliğe günler kala ‘şap hastalığı’ kabusu yaşandı.

Aşağıseyit Mahallesi’nde bir vatandaş, geçtiğimiz günlerde Ağrı’dan büyükbaş hayvan sevki yapıldı. Hayvanları kontrol eden bir veteriner, şap hastalığını tespit ederek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Yapılan kontrollerde 10 büyükbaş hayvanda şap hastalığına rastlandı. Aşağıseyit Mahallesi ile 10 kilometre çapındaki tüm yerleşim yerlerine hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Dolayısıyla hafta sonu düzenlenecek olan Aşağıseyit Mahallesi’ndeki etkinlikte iptal edilmiş oldu.

“Çok üzgünüz”
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Büyük Menderes Nehri yatağının kuruduğunu, susuzluğun had safhada olduğunu söyleyerek, şap hastalığı ile ikinci darbeyi yediklerini ifade etti. Akcan, “Geçtiğimiz günlerde Büyük Menderes yatağı kurudu. Barajdan su bırakıldı. Bırakılan su kısa sürede yine kurumaya başladı. Bugün itibariyle barajdan suyu bırakacaklarını söylediler. Biz, 800 yıldan fazladır düzenlenen geleneksel etkinliğimiz için tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Günler kala, Aşağıseyit’te şap hastalığının görülmesi büyük talihsizlik. Çok üzgünüz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

TÜM HABERLER