© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM - ÇAMELİ YOLUNA BADEM VE CEVİZ AĞAÇLANDIRMASI

Acıpayam - Çameli Karayolu Ağaçlandırma çalışması kapsamında arazi hazırlığı yapılan alanda Civarda Yaşayan Orman Köylüleri de düşünülerek Ceviz, Badem, İğde, Zerdali ve Hünnap fidanları toprakla buluşuyor.

 Acıpayam - Çameli  Karayolu Ağaçlandırma çalışması kapsamında arazi hazırlığı yapılan alanda Civarda Yaşayan Orman Köylüleri de düşünülerek Ceviz, Badem, İğde, Zerdali ve Hünnap fidanları toprakla buluşuyor.

Çameli ve Acıpayam İlçelerini birbirine bağlayan karayolu inşaatının tamamlanmasının ardından Acıpayam ve Çameli Orman İşletme Müdürlüklerince Karayolu Ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Ağaçlandırma çalışmasında yol inşaatı esnasında oluşan toprak dolgu alanlarında toprak işlemesi yapılarak Ceviz, Badem, İğde, Zerdali ve Hünnap dikimine başlanıldı.

Dikimler tamamlandığı zaman 7.500 adet Ceviz, 5.000 adet Badem, 2.500 adet İğde, 2.500 adet Zerdali, 1.500 adet Hünnap fidanı ile birlikte 200 kg Ceviz ve Badem tohumu toprakla basaksehir arac kiralama buluşturulup önümüzdeki yıllarda Orman Köylülerinin gelir sağlaması sağlanacaktır.

AYŞE NİNE GENÇLERE TAŞ ÇIKARTIYOR

Çameli ve Acıpayam çevre köylerinden ağaç dikimine katılan kadınlardan biri var ki tam 73 yaşında. Acıpayam Kuzören Köyünde ikamet eden basaksehir klima servisi ve ağaç dikim ekibine katılan Ayşe ARMAN, 73 yaşında olmasına rağmen heyecanla ve şevkle dikip yapıp evine ekmek parası basaksehir evden eve nakliyat götürmesi takdir topladı.


İlginizi Çekebilir

TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi

Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.

Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"

Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.

Ot temizlemek isterken ormanı yakan 3 şüpheli gözaltına alındı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, besihanenin etrafındaki kuru otları yakarak temizlemek isterken orman yangınına neden oldukları iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alevlerin arasında kalan mahallede soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti

Denizli'de 5 gündür süren yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bölmekaya Mahallesi'ne kadar ulaştı ve çevrede tahliyeler yapıldı. Yoğun müdahaleler sonucunda yangın gece saatlerinde mahalle çevresinde kontrol altına alınırken, evlerde hasar oluşmadı.

Alevlerin yaklaştığı Buldan'da hastane tahliye edildi

- Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınında mahallelerde ve hastanelerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

Buldan'da başlayan yangın Aydın'ın bazı mahallerine ulaştı

Denizli'nin Buldan ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın dün akşam Aydın'ın bazı mahallerine kadar ulaştı. Havadan ve karadan ekiplerin müdahalelerde bulunduğu yangın devam ediyor.

TÜM HABERLER