ACIPAYAM ADALET SARAYININ TEMELİ ATILDI
ACIPAYAMAcıpayam Adalet Sarayı’nın Temel atma töreni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştiriliyor.
Törende ilk sözü alan işadamı Ethem Sancak Acıpayam’a yabancı olmadıklarını belirterek Acıpayam ovasında Avrupa’nın en büyük süt üretim tesisi olan Ata Sancak süt işletmesini işlettiklerini söyledi ve Acıpayam’ı çok sevdiklerini söyledi. Sancak: “Acıpayam Adalet Sarayının yapımında elimizi taşın altına koyduk ve yapımını üstlendik. En kısa sürede Acıpayam Adalet Sarayı’nı bitirerek Acıpayam halkının hizmetine sunacağız. Adalet Sarayını Selçuklu mimarisine uygun halde inşa edeceğiz” dedi ve hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Törende söz alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Acıpayam’ın ilçeden modern bir şehre doğru yürüdüğünü belirten Zolan: “Büyükşehirle birlikte Acıpayam’ın büyümesi daha da hızlanacaktır. Acıpayam Adalet Sarayının projesini gördüğümüzde Acıpayam’a yakışan bir yapı olduğunu görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ardından söz alan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil: “Hiçbir zaman Acıpayam’ı unutmadım her zaman Acıpayam’ı hatırladım. Ben Acıpayamlıyım ve depocu Halil’in oğluyum. Sizden farklı değilim. Tüm tahsil hayatım Acıpayam’da geçti. Geçen yıl Acıpayam adliyesini ziyaret ettim ve Acıpayam’a yakışmayan bir yer olduğunu gördüm. Sayın Başbakanımızla görüşmemde Acıpayam’a Adalet Sarayın yaptırmak istediğimizi belirttim. İşadamı Ethem Sancak’ın da katkılarıyla bu aşamaya geldik. Beni kırmayarak buraya kadar gelen Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a teşekkür ederim. İnşallah en kısa sürede temelini attığımız Adalet Sarayının açılışını yapmak için geliriz”
Acıpayam hızla gelişen büyük bir ilçe. Sayın Adalet Bakanımızla Acıpayam’ın içinden geçerken gördük değişimi. Belediye Başkanımız Dr. Hulusi Şevkan’a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Acıpayam’da yapımına başladığımız Adalet Sarayını Denizli kıskanacak. Adalet Sarayının Acıpayam halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı konuşmada: “Acıpayam’da bugün çok önemli bir hizmetin başlangıcını yapıyoruz. İnşaatın kazasız belasız tamamlanmasını ve Acıpayam halkına adil bir şekilde hizmet etmesini temenni ediyorum. Bu eser Sayın Başbakanımız, Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcımız ve işadamı Ethem Sancak’ın eseridir. Ülkemizin bir çok yerinde Adalet saraylarımız okullarımız hayırsever vatandaşlarımız sayesinde hizmete açılmaktadır.Ramazan ayınızın sıhhat içinde geçmesini daha nice Ramazan’larda erişmemizi Allah’tan niyaz ediyorum.Adalet Sarayımızın Acıpayamımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar ve Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Müsteşar Kenan İpek ve Denizli Valisi Abdulkadir Demir'e hediyelerini takdim etti.
Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.