© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM DEVLET HASTANESİ FİZİK TEDAVİ BÖLÜMÜ AÇILDI

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Acıpayam Devlet Hastanesi’nde iki farklı uygulama başlatıldı. 4 kabinli Fizik Tedavi Ünitesi Acıpayam’da hizmete açılırken, sezaryen doğum oranlarını düşürmek ve aileleri normal doğuma teşvik etmek adına küçük altın hediye uygulamasının başlatıldığı ilk hastane de Acıpayam Devlet Hastanesi oldu. (NOT: HABERİN VİDEOSU EN ALTTADIR.)

 Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından sağlık alanında yürütülen hizmetler bütün hızıyla devam ediyor. Birliğe bağlı Acıpayam Devlet Hastanesi’nde 4 kabinli Fizik tedavi ünitesi hizmete açıldı. Açılışa Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, Acıpayam Sağlık Müdürü Dr. Zühtü Dağtekin ve Acıpayam Devlet Hastanesi çalışanları katıldı.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan Acıpayam Devlet Hastanesi’nin fiziki koşullarının iyileştirilmesi ve personelinin özverili çalışmaları ile birlikte tercih edilen bir hastane konumuna geldiğini belirterek; “ Halkımız bir hasta olsak da şu hastaneyi görmeye gitsek der hale geldi” dedi.

Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar da Acıpayam Devlet Hastanesi’nin büyümesinin, gelişmesinin Acıpayamlıları memnun ettiğini ve yeni hastane ile birlikte kaliteli hizmetin arttığını belirterek; “Fizik tedavi ünitesinin açılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum ve ilçeye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Acıpayam’dan Merkeze Hasta Transferini Engelleyeceğiz

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar Acıpayam Devlet Hastanesi’nin fiziki koşullarıyla, hekim kadrosuyla ve yeni açılan bölümleriyle birlikte Acıpayam halkına hizmet verdiğini belirterek, fizik tedavi ünitesi ile birlikte Acıpayam halkının ayağına hizmeti götürdüklerini söyledi. Acar: “ Son yıllarda artan yaşlı nüfus oranıyla birlikte fizik tedavi ünitelerine olan ihtiyaç arttı. Denizli merkez hastanelerdeki yoğunluk ve ilçedeki hastaları merkezdeki hastanelere yormama adına Acıpayam Devlet Hastanesi’nde 4 kabinli fizik tedavi ünitesini açtık.  Ayrıca yakın bir zamanda Çivril Devlet Hastanesi’nde de fizik tedavi ünitesini açacağız. Böylelikle ilçelerden merkeze olan hasta transferini engellemiş olacağız ve vatandaşlarımızın ayağına hizmeti götürmüş olacağız” dedi.

Normal Doğuma Bir Altın Hediye Uygulamasını Başlattık

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından aileleri normal doğuma özendirerek sezaryen oranlarını düşürmek amacıyla farklı bir uygulama başlatıldı. Birliğe bağlı hastanelerde ilk olarak Acıpayam Devlet Hastanesi’nde başlatılan uygulamayla birlikte hastanede normal doğum yapan Sibel Demir ve Yeşim Ongun’a küçük altın hediye edildi. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar Denizli genelinde normal doğum oranlarının yüzde 14’lerde seyrettiğini, bu rakamın Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlerin altında olduğunu belirterek; “ Normal doğuma dikkat çekmek farkındalık yaratmak adına ilimizde ilk olarak Acıpayam Devlet Hastanesi’nde başlattığımız küçük altın hediye uygulamasını önümüzdeki günlerde tüm hastanelerimizde başlatmayı planlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.










İlginizi Çekebilir

Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı

Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

TÜM HABERLER