© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM MESLEK YÜKSEKOKULU BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulunda yeni bir bölüm daha açılıyor.

2011 -2012 akademik yılında eğitim öğretime başladığını ifade eden Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR, şu açıklamalarda bulundu.
2013-2014 eğitim öğretim yılında yaklaşık dört bölümde (Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Maliye, Süt Ürünleri ve Teknolojisi, Laborant ve Veteriner Sağlık programları) 200 öğrencisi bulunan Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu, bu yıl yeni açılan Özel Koruma ve Güvenlik programı ile birlikte beş bölümde öğrenci sayısını 400’ün üzerine çıkarmıştır.

Üstelik belirtilen %100 oranında arttırılan kontenjanımıza dayalı olarak ilk tercihler sonrasında yüksekokulumuzun doluluk oranı da yine %100 olmuştur.

Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nun faal bölümlerinin tamamı da Pamukkale Üniversitesi bünyesindeki meslek yüksekokulları içerisindeki üst sıradaki yeriyle yetinmeyip bölgedeki üniversiteler içerisinde de üst sıralarda yer almaktadır.

Bu durumun yanı sıra üniversite sınavına girecek olan gençlerimizin haklı gelecek kaygılarına karşın, ulusal basında da yer aldığı üzere Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu mezunlarının istihdam oranı %98 olmuş bu değer sadece Denizli’nin değil Türkiye’nin de dikkatini yüksekokulumuzun üzerine çekmiştir.

Yoğun eğitim öğretim faaliyetlerimizi ve birincisini gerçekleştirdiğimiz bir ay süren “Acıpayam Meslek Yüksekokulu Bilim Kültür ve Kariyer Programı”nı tamamlayarak mezuniyet coşkusunu yaşamaya hazırlanırken bizleri YÖK’ten aldığımız haber ziyedesiyle mutlu kıldı.

ÖSYM Kılavuzu’na girecek 2015-2016 yılı kontenjanlarında yüksekokulumuzun geleceğine duyulan güvenin bir göstergesi olarak öğrenci alacağımız altıncı bölüm de kılavuza dâhil edilmiş ve yeni açılacak olan  ve bölgeye de katkı sunacağını düşündüğümüz Çağrı Hizmetleri programı ile birlikte, üç programımızın daha (Laborant ve Veteriner Sağlık, Maliye, Özel Koruma ve Güvenlik) öğrenci kontenjanları arttırılmıştır.

Böylece hazırlığına başladığımız 2015-2016 eğitim öğretim döneminde aramıza yeni katılacak olan öğrenci sayısının 307 olacağını ve toplam altı faal bölüm bünyesindeki öğrenci sayımızın da 550’nin üzerinde olacağını sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Kısa süre içerisinde böylesine emin adımlarla ve hızla büyüyerek istihdama Türkiye’nin dikkatini çekecek kadar büyük oranda katkı sağlayan yüksekokulumuzun bu günlere ulaşmasında başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI hocam olmak üzere, önceki dönem müdürümüz Doç. Dr. Turgut TOK’a, Acıpayam Kaymakamımız Sayın Uğur KALKAR’a ve tüm personeli ile birlikte Acıpayam Meslek Yüksekokulu için özverili önceliğini hissttiren Acıpyayam Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hulusi ŞEVKAN’a teşekkür ediyorum.

 
Son olarak Pamukkale Üniversitesi’nin misyonunu ve Acıpayam’ın potansiyelini göz önünde bulundurduğumuzda gelecek yıllar için yöresine be ülkesine çok daha büyük katkıları planlamış olduğumuzu ve bu doğrultuda çalıştığımızı da belirtmek istiyor, üniversite sınavına girecek kardeşlerimi, seçkin eğitimin ve zengin sosyal faaliyetlerin mezuniyet sonrası geniş istihdam olanaklarıyla bütünleştiği, hızla ve emin adımlarla büyüyen Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nun öğrencisi olmaya davet ediyorum.

İlginizi Çekebilir

İnat etti, 700 rakımda muz yetiştirdi

Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Hasan Esen, 2 yıl önce Kuşadası'ndan askerlik arkadaşının getirdiği muz fidanıyla başladığı mücadelesinde mutlu sona ulaştı.

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

TÜM HABERLER