© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM'DA KANSER BİLGİLENDİRMESİ

Acıpayam Toplum Sağlığı Müdürlüğü tarafından vatandaşlar meme, rahim, prostat gibi kanserler hakkında bilgilendirildi.

Acıpayam Toplum Sağlığı Müdürlüğü tarafından vatandaşlar meme, rahim, prostat gibi kanserler hakkında bilgilendirildi.

Acıpayam Pazaryeri önünde açılan stantta vatandaşlar kanserden korunma ve erken teşhis konusunda bilgilendirildi.

Acıpayam’da halkı kanser çeşitleri konusunda bilgilendirmek ve erken teşhisin önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren, Acıpayam Toplum Sağlığı Mehmet Akif Gürler, “Yaptığımız etkinliklerle halkımızı kanser konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Doğru alışkanlıklara vatandaşlarımızı kendilerini kanserden koruyabilirler. Özellikle bu konuyu anlatmaya gayret gösteriyoruz.

Beslenmeleriyle, fiziksel aktivitelerle, kötü alışkanlıklardan uzak durarak ve özellikle de sigaradan uzak durarak kanserden nasıl korunabileceklerini anlatıyoruz. Bu çerçevede ayrıca erken teşhisin kendi hayatlarına sağlayacağı faydaları da anlatıyoruz. Her ay periyodik olarak Sağlıklı Yaşam aracının vatandaşlara, okullarda öğrencilere sigara, kanser vb. konularda da bilgiler verildiği ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

TÜM HABERLER