ACIPAYAM'DAN ÇANAKKLE'YE YOLCULUK BAŞLADI
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tarihi ve kültür turları için Acıpayam ilçe genelinden 50-75 yaş arası vatandaşları Çanakkale ve Bursa’ya götürdü.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tarihi ve kültür turları için Acıpayam ilçe genelinden 50-75 yaş arası vatandaşları Çanakkale ve Bursa’ya götürüyor.
Acıpayam’dan 2.kafile 8 Otobüs 450 kişi yolcu edildi.
Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan ve Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Prof.Dr.Mahmut Güngör, Milletimizin varoluş destanının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı’nın Başkenti Bursa’ya Denizli Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği kültür gezisinde Acıpayam’dan katılan hemşehrileri uğurladı ve hayırlı yolculuklar diledi.
Çanakkale Şehitliğini görmeyi çok istediklerini belirten katılımcılar “Bugün burada huzur ve refah içerisinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Bizler olarak ecdadımızı görmek ve orada yaşanılanları en yakından görmek istedik. Sağolsun Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan bu organizasyonu düzenledi. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz'' dedi.
İlk durak Osmanlı'nın başkenti Bursa
Gezini ilk durağı Bursa olacak. Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazının ardından, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edildikten sonra Çanakkale’ye hareket edilecek. Çanakkale ve Erdek’de konaklandıktan sonra gezinin ikinci gününde, Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına geçilecek.
Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Anıt, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, Simülasyon Gösterimi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek. Eceabat’tan Çanakkale’ye dönüşün ardından Truva Antik Kenti ziyaret edilecek.
İlginizi Çekebilir
Cankurtaran’da yanan bölgenin ağaçlandırılması için çalışmalara başlandı
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde hafta sonu meydana gelen yangında zarar gören alanın ağaçlandırılması için çalışmalara başlandı.
Buldan’da çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı
Denizli’nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin kısa sürede müdahalelerin ardından kontrol altına alındı.
Kalınlaşan kalp damar duvarına alkolü tedavi
Denizli Özel Tekden Hastanesine nadir görülen bir kalp rahatsızlığı olan tıkayıcı kalp duvarı kalınlaşmasına bağlı nefes darlığı şikayetiyle gelen hasta, kalınlaşmış kalp duvarına saf alkol enjekte edilerek yapılan operasyon ile sağlığına kavuştu.
İnat etti, 700 rakımda muz yetiştirdi
Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Hasan Esen, 2 yıl önce Kuşadası'ndan askerlik arkadaşının getirdiği muz fidanıyla başladığı mücadelesinde mutlu sona ulaştı.
Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu
Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.
Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi
Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.