© Haber Acıpayam 2022

AKALAN KARPUZU PAZARA İNDİ

Türkiye'de karpuz denilince ilk akla gelen "Akalan karpuzu" pazar tezgahlarında ki yerini aldı.

Türkiye'de karpuz denilince ilk akla gelen "Akalan karpuzu" pazar tezgahlarında ki yerini aldı.  Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuz her yıl olduğu gibi bu yılda sofraların baş tacı olacak. Bu yıl ülke genelinde yaşanan son 80 yılın en yüksek sıcaklarından dolayı başlıca karpuz bölgeleri olan Antalya ve Adana gibi bölgelerde ürünlerin yanmasına neden oldu. Güneş yanıklarından etkilenmenin oldukça yüksek oranda yaşandığı bu bölgelerdeki üretim %80 azaldı.Ülke genelinde yaşanması beklenen karpuz kıtlığının Akalan'dan karşılanacağı kaydedildi.

Karpuz, yaz mevsiminin vücuda verebileceği olası tüm zararlardan korumaya yönelik pek çok bileşen içerir. Özellikle karpuz suyu, bunlardan biridir. Karpuz dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden biri olmasını, su içeriği fazlalığına, likopen açısından zengin olmasına, A vitamini ve pek bilinmeyen beta kriptokzantin karotenoidi de dahil olmak üzere karotenoid seviyesinin yüksek olmasına borçludur. Haberacıpayam.com ailesi olarak tüm karpuz üreticilerine hayırlı işler, bol kazançlar diliyoruz.

İlginizi Çekebilir

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

TÜM HABERLER