© Haber Acıpayam 2022

Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi Türkçeye sahip çıkıyor

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, ''Türkçem Ses Bayrağım'' adlı bir proje başlattı. 10-D sınıfından 12 öğrenci, kendilerine "Türkçe Gönüllüleri" adını vererek, dilin yozlaşmasına...

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, ''Türkçem Ses Bayrağım'' adlı bir proje başlattı. 10-D sınıfından 12 öğrenci, kendilerine "Türkçe Gönüllüleri" adını vererek, dilin yozlaşmasına ve yabancı dillerin etkisine karşı mücadele ediyor. Öğrenciler, proje hakkında bilgi vermek amacıyla Okul Müdürü Enver Kemaneci ve Edebiyat öğretmeni Ali Tosun ile beraber kaymakamlık, belediye, Milli Eğitim müdürlüğü, Acıpayam Ticaret Odası ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Proje taslağını yetkililere anlatan öğrenciler, anket çalışması ve imza kampanyası gibi çalışmaar yapacaklarını söyledi. Ayrıca ilçe çapında etkili ilan, afişler ve tişörtlerle halkın dikkatini çekecek, imza kampanyaları düzenleyerek Türkçenin kullanımına özen gösterilmesini isteyecekler. Ziyarette konuşan Kaymakam Uğur Kalkar, güzel bir çalışma olduğunu ve destek vereceklerini belirterek, "Türkçenin daha düzgün kullanılması ve yaygınlaştırılması bakımından önemli bir proje. Buna tüm esnaf ve vatandaşlarımızın destek vereceğine inanıyorum. Kaymakamlık olarak da her konuda elimizden gelen yardımı yapacağız." dedi. Belediye Başkanı Hulusi Şevkan da Acıpayam Anadolu Öğretmen Lisesi'nin kendileri için özel bir okul olduğunu ifade ederek, "Bu proje tam benlik bir düşünce. Yapacak olduğunuz anket, bizler için önemli. Belediye olarak sonuna kadar destek vereceğiz. Projede yer alan öğrencilerimizi kutluyor ve başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Proje 11 Haziran 2013'te sona erecek. Türkçe ismine sahip işyerleri ödüllendirilip plaket verilecek. Ayrıca projeyle ilgili bütün dökümanlar Türk Dil Kurumu'na iletilecek.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

TÜM HABERLER