© Haber Acıpayam 2022

Acıpayam ve Serinhisar'da vahşi depolamaya son

Bir süre önce Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde de vahşi depolamaya son verecek Acıpayam Katı Atık Aktarma İstasyonu'nda sona geldi.

 Bir süre önce Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde de vahşi depolamaya son verecek Acıpayam Katı Atık Aktarma İstasyonu'nda sona geldi. Proje ile 2 ilçeden toplanan günlük 80 ton atığın çevre ve insan sağlığına olumsuz etkileri ortadan kaldırılırken, ambalaj atıkları da ekonomiye geri kazandırılacak.

Bir süre önce Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların bir araya toplanıp bertaraf edileceği Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde vahşi depolamaya son verecek Acıpayam Katı Atık Aktarma İstasyonu inşaatında sona geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı devam eden tesiste Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinden toplanan günlük 80 ton evsel katı atığın nakil işlemi gerçekleştirilecek. Yaklaşık 9.000 metrekare büyüklüğündeki alanda inşa edilen aktarma istasyonu ile 2 ilçeden toplanan evsel katı atıklar küçük araçlardan büyük araçlara aktarılarak Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne taşınacak. Tesis ile hem trafik yoğunluğunun önüne geçilmiş, hem de 2 ilçede daha vahşi depolama alanlarından vazgeçilmiş olunacak.

Atıklar ekonomiye geri kazandırılacak

Projenin hayata geçirilmesi ile söz konusu ilçelerden tesise karışık olarak getirilecek evsel katı atıklar ve evsel nitelikli endüstriyel atıklar Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi bünyesinde düzenli depolama suretiyle bertaraf edilecek. Burada atık piller geçici olarak depolanacak ve ambalaj atıkları ise ekonomiye geri kazandırılacak. Tesis ile katı atıkları vahşi depolayan Acıpayam ve Serinhisar 
ilçelerinde oluşan insan ve çevre sağlığını tehdit eden riskler de ortadan kalkacak.

Vahşi depolamaya son 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çevreye duyarlı belediyecilik anlayışına uygun çalışma yürütmeye devam ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çevre hassasiyetine çok önem verdiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, bir süre önce de Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni tamamladıklarına dikkati çekerek, “Acıpayam ve Serinhisar ilçelerimizde yapılan vahşi depolamaya son veriyoruz. Böylelikle vahşi depolamanın başta insan ve ekolojik çevreye olumsuz etkilerini en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Yakın zamanda yapımı sona erecek Acıpayam Katı Atık Aktarma İstasyonumuz şimdiden başta Acıpayam, Serinhisar ve Denizlimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


İlginizi Çekebilir

Denizlili Lösemi tedavisi gören çocukların yeni yıl hayalleri gerçeğe dönüşüyor

LÖSEV, lösemi ve kanser tedavisi gören çocukların yeni yıl dileklerini gerçeğe dönüştürmek amacıyla "Dilek Topla Benim İçin" kampanyasını hayata geçiriyor. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yürütülen kampanya için ve bu yıl Denizli’de açılan ofisin de kutlamasını kapsayan anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Denizlili 3 firma bakanlığın ifşa listesine girdi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı son denetim sonuçlarında Denizli'den 3 firma yer aldı. Yapılan kontrollerde, takviye edici gıdalarda ilaç etken maddesi ile piliç sucuk ürünlerinde mevzuata aykırı içerik kullanımı tespit edildi.

Denizli’de piyasa değeri 3 milyon TL olan kaçak mala el konuldu

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen kaçakçılıkla mücadele operasyonu sonucunda yaklaşık piyasa değeri 3 milyon TL olan otomobil parçası ele geçirildi.

Servis şoförünün dikkati faciayı önledi, işçiler saniyelerle yanmaktan kurtuldu

Denizli’de Organize Sanayi Bölgesindeki bir firmanın işçilerini taşaıyan servis şoförünün dikkati faciayı önledi. Dumanları fark ederek aracı yol kenarına çeken şoförün işçileri tahliyesinin hemen ardından servis alev topuna döndü.

Karşı şerdi geçerek takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti

Denizli'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil karşı şeride geçti. Hızla karşı şerit refüjlerini çarpan otomobil takla attı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Karşı şerdi geçerek takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti

Denizli'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil karşı şeride geçti. Hızla karşı şerit refüjlerini çarpan otomobil takla attı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER