© Haber Acıpayam 2022

Anadolu’dan ilk 500'e giren 33 Denizlili firmaya başarı plaketi

Ekonomist Dergisi tarafından belirlenen Anadolu’nun en büyük 500 firması arasında yer alan Denizlili 33 firmaya plaket verildi.

 Ekonomist Dergisi tarafından belirlenen Anadolu’nun en büyük 500 firması arasında yer alan Denizlili 33 firmaya plaket verildi. 
Ekonomist Dergisi tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Anadolu'nun en büyük 500 firma sıralamasında ilk 33’e giren Denizli şirketlerine düzenlenen törenle plaket verildi. Denizli Sanayici ve İşadamları Derneğinin (DESİAD) öncülüğünde bir otelde düzenlenen 'Yereldeki Gücümüz' isimli plaket törenine, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti ve CHP’li Denizli milletvekilleri, MHP Genel Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu, dernek başkanları ve iş adamları katıldı. Anadolu'nun en büyük 500 firması arasında Denizlili firmaların sayısının her geçen yıl arttığını belirten DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu, "Her yıl DESİAD olarak bu aktiviteyi yapıyoruz. 2015'te şehrimizde Anadolu 500'e giren 33 firmamız oldu. 2014 yılında 30 firma ilk 500'e girdi. Her geçen yıl artan sayıda firmanın giriyor olması Denizli için Türkiye için önemli. Bizim burada yapmak istediğimiz bu işin ciddiyetini hissettirmek. Firmalarımız Dünyada ekonomik büyüme az olmasına rağmen yatırım yapma gayretini gösterdi" dedi.
Belediye olarak Denizlili sanayicilerin hızına ayak uydurmaya çalıştıklarını söyleyen Zolan, "Denizli halkı ve sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Sizin o kalitenize bizlerde yerel yönetim olarak ulaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Vali Altıparmak ise yaptığı konuşmada 33 iş adamının 133 olması temennisinde bulunarak, "Denizli’den 33 firmanın ilk 500 içinde yer alması mutluluk verici bir şeydir. Denizlili iş adamının bunu başaracağına ben canı gönülden inanıyorum. Çok şehir gezdim ama buradaki girişimcilik ruhu Türkiye'de yok denecek kadar az" dedi.
Plaket alan firmalar şöyle:
“Er-Bakır, Aydem Elektrik Perakende Satış, Abalıoğlu Yem Soya, Sadık Group, Aynes Gıda, Başak Metal Ticaret ve Sanayi, Bereket Enerji, Aydem Elektrik Dağıtım, Menderes Tekstil, Seval Kablo, Kardemir Haddecilik, Seval İhracat İthalat ve Pazarlama, Halil Pekdemir Çiftliği, Pamukkale Kablo, Eymes A.Ş, Atom Kablo, Elsan A.Ş, Gamateks Tekstil Sanayi, Kaynak İplik Sanayi, Ozanteks Tekstil Sanayi, Küçüker Tekstil Sanayi, Akça Hazır Beton Sanayi, Kocaer Tekstil Sanayi, Uğurlular Tekstil Sanayi, Başarı Tekstil Sanayi, Eke Tekstil Konfeksiyon Sanayi, CMK Kablo Elektrik Sanayi, Üçyıldız Tekstil, Çarkıt Kablo, Başaranlar A.Ş, Erikoğlu Emaye, Gökhan Tekstil ve Kocaer Haddecilik."

İlginizi Çekebilir

Denizli’de termometreler 42 dereceyi görecek

Denizli’de hava sıcaklıkların hissedilir derecede yükselmesiyle birlikte termometrelerin 42 dereceyi görebileceği belirtildi.

1 saatte 100 kanat yiyip üstüne 15 bin lira kazandı

Denizli’de bir işletmenin düzenlediği yemek yarışmasında, 1 saate 100 adet kanat tüketerek rekor kıran katılımcı, 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.

Çocuk ve ailelerin yeni buluşma noktası Merry Kids Denizli'nin hizmetine girdi

Denizli'nin Gerzele bölgesinde çocukların gelişimini destekleyecek Merry Kids Çocuk Oyun Atölyesi, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılışa protokol üyelerinin yanı sıra, aileler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

8.8 ton sahte alkol ele geçiren polis 18 milyonluk vergi kaybını önledi

Denizli ve İzmir'de kaçakçılık şebeklerine yönelik operasyon düzenleyen polis, 8.8 ton sahte alkolü piyasaya sürülmeden yakaladı. 17 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon sayesinde 18 milyonluk vergi kaybı önlendi.

Denizli’de göl ve göletlere 1 milyon sazan yavrusu bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Denizli’de göl ve göletlere 1 milyon 6 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Türk havlusu uçuşta

Türkiye'nin havlunun icadında ve üretimindeki tarihi rolünü dünyaya anlatmayı amaçlayan Turkish Towels, Türk Hava Yolları iş birliğiyle yeni bir global tanıtım kampanyasına imza attı.

TÜM HABERLER