© Haber Acıpayam 2022

BOZDAĞ KAR ŞENLİĞİ’NE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği "Bozdağ Kar Şenliği"ne binlerce vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "Bozdağ Kar Şenliği" coşku içerisinde geçti.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği "Bozdağ Kar Şenliği"ne binlerce vatandaş katıldı. 
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği "Bozdağ Kar Şenliği" coşku içerisinde geçti. Tavas ilçe sınırları içerisindeki 2420 metre rakımlı Bozdağ'da düzenlenen şenliğe, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Alkyol, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İbrahim Özsoy ve DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. 
Sabahın erken saatlerinde "Kardan Heykel Yarışması" ile başlayan şenlikte kayak ve kızak yarışmaları gerçekleştirildi. Çay ve yöreye özgü tarhana çorbasının ikram edildiği etkinlikte mekanik tesisler ilk kez çalıştırılarak vatandaşların kullanımına sunuldu. Denizlililer telesiyej ile Bozdağ’ın zirvesinden muhteşem manzarayı görme imkanı bulurken, amatör ve profesyonel kayakçılar da teleski ile tırmanışlarını gerçekleştirdi. 7’den 70’e binlerce Denizlilinin katıldığı Bozdağ Kar Şenliği’nde vatandaşlar karın ve şenliğin tadını çıkardı. Sucuk-ekmek ikramının yapıldığı etkinlikte profesyonel kayakçılar da birer gösteri gerçekleştirdi.
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Zolan, "Bozdağ gerçekten bugün geldiği nokta ile Türkiye’de diğer kayak merkezleri ile yarışabilir noktada. Birçok kurumun işbirliği ile güzel bir kayak merkezi haline getirme gayreti içerisindeyiz. Bu fikri ilk ortaya atandan, bugüne kadar emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Birçok valilerimiz burayla ilgili hayaller kurdu, gayret gösterdi. Valilerimize, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Özel İdare olarak burada başlangıç yapıldı, İl Genel Meclis üyelerine ve Başkanına teşekkür ediyorum. Herkes elinden gelen katkıyı sağlamaya çalıştı. Burada teşekkürlerin en büyüğünü de bizlerin her zaman yanında olan, maddi manevi desteğini esirgemeyen Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci Bey’e ediyorum" dedi. Başkan Zolan 30 Mart’ta devralınan Bozdağ Kayak Merkezi’nde 3 mekanik sistemi inşa ettiklerini de sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından minik kayakçılar küçük bir gösteri yaptı. Zirveden kayarak gelip Başkan Zolan’a çiçek getiren minik kayakçılar protokol üyelerinden büyük alkış topladı. Daha sonra Başkan Zolan, eşi Berrin Zolan, Vali Kocatepe ve davetliler ilk kez kullanıma sunulan telesiyeje binerek Bozdağ’ın zirvesine çıktı. Şenlikte hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri kırmayan Başkan Zolan, kayak ve kardan heykel yarışmasında dereceye girenlere de ödüllerini verdi. 
Ayrıca Türkiye Snowboard Şampiyonu Melis Yetişen ile Dünya Kayak Şampiyonası’na katılacak sporcu Onurcan Kuru da gösteri yaptı.

İlginizi Çekebilir

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER