BURDUR’DA GERGEDAN BÖCEĞİ BULDU
ACIPAYAMurdur’da, dünyada 90 bin dolara kadar satılabildiği öne sürülen gergedan böceği bulundu.
Burdur’un Yaylabeli köyündeki mermer ocağında çalışan Nurullah Şahin, Latince adı ‘Oryctes Nasicornis’ olan gergedan böceği buldu. Daha önce internetteki haberlerden gördüğü böceğin gergedan böceği olduğu fark ettiğini belirten mermer ocağı çalışanı Şahin, vakit kaybetmeden bu böceği alarak bir kutuya koyduğunu anlattı. Yaylabeli köyündeki mermer ocağında aylık 3 bin TL maaşla çalıştığını dile getiren Şahin, bulduğu gergedan böceğini söylenildiği gibi 90 bin dolara satarak birikim yapmak istediğini söyledi. Şahin, “Böceği ocakta çalışırken, sabaha karşı saat 06.00’da falan, kendiliğinden çıktı topraktan. Gergedan böceği olduğunu biliyordum, internetten baktım, aynısı, fotoğraftan gergedan böceği olduğunu anladık” dedi.
Gergedan böceğinin 90 bin dolar gibi yüksek fiyatlarda koleksiyoncular tarafından alındığını bildiğini söyleyen Nurullah Şahin, “Biliyordum, internetten daha önce bakmıştım, fotoğraflarını da görmüştük. Baktığımızda aynısıydı, bizde aldık getirdik. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum, satabilirim” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Denizli’de traktör ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki araçta kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir
Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.