© Haber Acıpayam 2022

BÜYÜKŞEHİR'DEN YÜZ YILIN ULAŞIM PROJESİ

Denizli'de hayata geçirdiği ulaşım projeleri ile kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleceğe damga vuracak yeni çevre yolu projesini açıkladı. İzmir Karayolu'nu Antalya Karayolu'na bağlayacak yaklaşık 25 kilometrelik projede, yeni bir askeri yol ile Çamlık Mevkii'nde ağaçların zarar görmemesi için yapılacak 1 km'lik tünel bulunuyor. Yaptıkları projelerle kent trafiğini rahatlattıklarını ancak şehri geleceğe hazırlamak için yeni çevre yolu yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Denizlimizin geleceğini planlıyoruz" dedi.

 Denizli'de hayata geçirdiği ulaşım projeleri ile kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleceğe damga vuracak yeni çevre yolu projesini açıkladı. İzmir Karayolu'nu Antalya Karayolu'na bağlayacak yaklaşık 25 kilometrelik projede, yeni bir askeri yol ile Çamlık Mevkii'nde ağaçların zarar görmemesi için yapılacak 1 km'lik tünel bulunuyor. Yaptıkları projelerle kent trafiğini rahatlattıklarını ancak şehri geleceğe hazırlamak için yeni çevre yolu yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Denizlimizin geleceğini planlıyoruz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü başarılı ulaşım projelerini birer birer hayata geçirmesinin yanı sıra geleceğe yönelik ulaşım planlarını da bugünden hazırlıyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı'nda Denizli'nin güneyine yeni bir çevre yolu kazandırmak amacıyla, projenin Kınıklı bölgesini ilgilendiren kısmı için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konusunu görüştü. Toplantıda, Ankara-İzmir çevre yolu ile yapımı devam eden ve içerisinde Honaz Tüneli'nin de bulunduğu Ankara-Antalya yollarını bağlayacak çevre yolunun trafiğe sunacağı olumlu katkıdan bahsedildi. Bu iki çevre yolunun trafiğe sunacağı olumlu katkı anlatılırken, İzmir-Antalya noktasında ise geleceğe dönük büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekildi.

Ağaçları zarar görmemesi için tünel yapılacak

Bu kapsamda özellikle kent trafiğini geleceğe hazırlamak için İzmir Yolu Kumkısık Mevkii'nden başlayarak yapılacak yeni çevre yolu ile Saruhan, Kadılar ve Gerzele Mahallesi'ne, buradan ise askeri alanın içerisinden yeni bir yolla geçilerek Pamukkale Üniversitesi'nin güneyinden Antalya Yolu'na bağlanması planlandı. Yaklaşık 25 km'lik yeni çevre yolunun Çamlık Mevkii'nden geçişinde ise ağaçların zarar görmemesi için 1 km'lik tünel yapılacağı açıklandı. Söz konusu çevre yolunun hayata geçmesiyle birlikte İzmir-Antalya-Ankara yolları arasında ciddi bir şehirlerarası transit geçiş yolu sağlanacağı kaydedildi.

"Gelecek için hazırlanmalıyız"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayata geçirdikleri ulaşım projeleriyle kent trafiğini rahatlattıklarını ancak her geçen gün artan nüfus ve buna bağlı olarak araç sayısına karşı şehri geleceğe hazırlamak zorunda olduklarını kaydetti. Köprülü kavşaklar, trafik yönetim sistemi, akıllı ulaşım uygulamaları gibi ulaşımı rahatlatmak için yaptıkları onlarca yatırımı anlatan Başkan Osman Zolan, "Çok şükür bugün trafiğimizi katlanabilir hale getirdik. Ancak gelecek için hazırlanmalıyız. Bunun için yeni çevre yolları yapmamız gerekiyor. Şehrimizi geleceğe hazırlamak adına bugünden projemize başladık " dedi. Bugün mevcut kullanılan askeri yoldan, Ulus Caddesi'ne oradan ise Antalya yoluna ulaşımın rahat bir şekilde yapıldığını ancak gelecekte artan araç ve nüfus sayısına bağlı olarak bu güzergahın yoğun trafiği taşıyamayacağını öngördüklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Merkezefendi'nin her geçen gün nüfusu artıyor. Yeni çevre yolumuzu bugünden mutlaka planlamamız gerekiyor. Bu çevre yolumuzda faaliyete geçtiğinde şehrimizin ulaşımı daha da rahatlayacak" dedi. 

Askeri alanla ilgili görüşmeler sürüyor

Askeri yolda yaşanan bir kazanın Üçgen'e kadar etkilediğini bu nedenle bu yola alternatif mutlaka çözümler bulunması gerektiğine dikkati çeken Başkan Zolan, projeyle ilgili tüm çalışmaların yapıldığını, gerek tünel gerekse yolla ilgili planların hazır olduğunu kaydetti. Çevre yolunun orman ve üniversiteyi ilgilendiren kısımlarıyla ilgili  meclis kararı aldıklarını belirten Başkan Osman Zolan, "Askeri alanla ilgili de görüşmelerimiz, yazışmalarımız devam ediyor. Ben bugüne kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'ye çok teşekkür ediyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

Genç kız 5. kattan düşerek hayatını kaybetti

Denizli'de 24 yaşındaki genç kız yaşadığı dairenin dairenin 5. katından düşerek yaşamını yitirdi

Sıcak havalarda yaşanan elektrolit kaybına bağlı olarak kalp krizi riski artıyor

Yüksek sıcaklıklara bağlı olarak vücutta yaşanan sıvı ve elektrolit kaybının kalp damar hastalıkları riskini artırdığını belirten Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Erhan Karahasanoğlu "Sıcak havalarda tansiyon ve ritim bozukluğuna bağlı olarak göğüs ağrıları ve kalp krizi tetiklenebilir" dedi.

Denizli-Aydın Otoyolunda ters yöne giren otomobil kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Denizli – Aydın Otoyolunda mola verdikleri dinlenme tesisinden çıkarken yanlışlıkla ters yöne giren otomobilin kamyonla çarpışması sonucu aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden elbise yapıp 7 ay ormanda saklandı

Denizli’de 29 yıllık hapis cezasının kesinleşmesinin ardından ormana kaçan hükümlü, 7 ay farklı noktalara çadır kurarak saklandı. Kenevir eken ve hırsızlık yaparak yaşamını sürdüren hükümlünün, kışın donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden kendisine elbise yapıp soğuktan korunduğu belirlendi.

Denizli’de termometreler 42 dereceyi görecek

Denizli’de hava sıcaklıkların hissedilir derecede yükselmesiyle birlikte termometrelerin 42 dereceyi görebileceği belirtildi.

1 saatte 100 kanat yiyip üstüne 15 bin lira kazandı

Denizli’de bir işletmenin düzenlediği yemek yarışmasında, 1 saate 100 adet kanat tüketerek rekor kıran katılımcı, 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.

TÜM HABERLER