© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir Halk Oyunları kurs kayıtları başladı

Büyükşehir Halk Oyunları kurs kayıtları başladı Büyükşehir zeybek kültürünü yaşatıyor

 Büyükşehir Halk Oyunları kurs kayıtları başladı 
Büyükşehir zeybek kültürünü yaşatıyor
Denizli Büyükşehir Belediyesinin Denizli yöresine ait verdiği halk oyunları kurs kayıtları başladı.  5 Temmuz'da kayıtları sona erecek ücretsiz yaz dönemi kurslarında, Harmandalı, Tavas Zeybeği, Kerimoğlu gibi yöresel oyunlar öğretilecek.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, yöresel kültürün mihenk taşlarından olan halk oyunlarının her kesime ulaşmasını sağlamak için düzenlediği ücretsiz kurslarını yaz döneminde de sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Kursu, 18 yaş ve üstü herkese ücretsiz olarak verilecek. Yenişehir Spor Merkezi, İncilipınar Spor Salonu ve Albayrak Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi'nde gerçekleştirilecek kayıtlar 5 Temmuz'da son bulacak. 2019 yılının ilk yarısında halk oyunları kurslarına yaklaşık 2000 kişinin katıldığı belirtilirken, kursiyerlerin halk oyunlarını hobi ya da profesyonel olarak öğrenme isteğine göre gruplandırıldığı bildirildi. Halk oyunları yaz kursları kapsamında kursiyerlere, "Denizli" yöresine ait halk oyunlarının öğretileceği ifade edildi. 
Kurslar 3 ayrı merkezde verilecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Kursu, Pazartesi günü 19.45-21.00 saatleri arasında Yenişehir Spor Merkezi’nde, Pazartesi-Salı Günleri 19.45-21.00 saatleri arasında İncilipınar Spor Salonu’nda, Çarşamba günü ise 19.45-21.00 saatleri arasında Albayrak Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi'nde verilecek. Yaz dönemi boyunca sürecek kurslarda Harmandalı, Tavas Zeybeği, Kerimoğlu gibi yöresel oyunları kursiyerlere öğretilecek.
"Değerlerimizi gelecek nesillere iletmek zorundayız"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, halk oyunlarının gelecek nesillere aktarmanın önemini vurguladı. Başkan Osman Zolan, "Halk oyunlarımız ecdadımızın bize bıraktığı en önemli kültür miraslarındandır. Gayemiz bu büyük mirası yarınlarımıza taşınmasıdır. Kültürünü, değerlerini bilmeyen bir toplum kaybolmaya mahkûmdur. Bu nedenle tüm değerlerimizi gelecek nesillere iletmek zorundayız" dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de 511 bin ton inek sütü üretiliyor

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Türkiye'de hayvancılık sektörünün önemli illerinden biri olan Denizli'de hastalıktan ari büyükbaş süt sığırı işletmesinde incelemelerde bulundu.

Komşunun traktörünü çalıp 60 bine sattılar

Denizli'de arkadaşlarıyla bir araya gelen iki şüpheli, komşularına ait traktörü çalarak kamyonet ile Aydın'a götürüp sattı. Branda ile gizlemeye çalıştıkları 400 bin liralık traktörü 60 bine satan şüpheliler, JASAT'ın titiz çalışmasıyla yakalandı.

Serada çalışan 26 işçi zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı

Denizli'de birkaç gün önce ilaçlama yapılan serayı temizlemek için içeriye giren 26 işçi, zehirlenme belirtilerinin ortaya çıkması üzerine hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Denizli’de 2 yeni sağlık tesisinin açılışı yapıldı

Denizli’nin Tavas ilçesinde Kızılcabölük Aile Sağlığı Merkezi ve Karahisar Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu geniş katılımla hizmete açıldı.

Genç kız 5. kattan düşerek hayatını kaybetti

Denizli'de 24 yaşındaki genç kız yaşadığı dairenin dairenin 5. katından düşerek yaşamını yitirdi

Sıcak havalarda yaşanan elektrolit kaybına bağlı olarak kalp krizi riski artıyor

Yüksek sıcaklıklara bağlı olarak vücutta yaşanan sıvı ve elektrolit kaybının kalp damar hastalıkları riskini artırdığını belirten Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Erhan Karahasanoğlu "Sıcak havalarda tansiyon ve ritim bozukluğuna bağlı olarak göğüs ağrıları ve kalp krizi tetiklenebilir" dedi.

TÜM HABERLER