© Haber Acıpayam 2022

CAMİ HIRSIZLARI YAKALANDI

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan Hasanfevzi Efendi Camisinden elektrikli süpürge ile para çalan hırsızlar yakalandı. Zanlılardan 3’ü tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kuşpınar Mahallesinde bulunan Hasanfevzi Efendi Cami’sinden 6 Kasım’da hırsızlık yapan ve İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) 12 Kasım 2016’da manşete taşıdığı ‘Caminin çelik para kasasını elektrik süpürgesiyle boşalttılar’ haberinin ardından, çalışmaları yoğunlaştıran Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay ile ilgisi olduğu şüphe edilen 4 kişi yakalandı.
Olayın ardından Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, hırsızların yakalanması için yoğun çalışma başlattı. Caminin çevresindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polisler, ilk olarak geçen 1 Aralık'ta hırsızlık şüphelilerinden Neşe K.'yi tespit ettikten sonra gözaltına aldı. Ekipler, Neşe K.'nin ifadesinden yola çıkarak, aynı gün diğer şüpheliler Ahmet Furkan A., Halil A. ve Gökhan Ç.'yi de yakalayarak gözaltına aldı. Çalınan kombi ise hırsızlardan alınarak, camiye teslim edildi. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Halil A., Ahmet Furkan A. ve Gökhan Ç. tutuklanırken, Neşe K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Hırsızlar Camiyi iki ay arayla üçüncü kez soyarken, cami için yardım amacıyla çelik kasada toplanan paralar hırsız ya da hırsızlar çelik kasayı açamayayınca, kasanın üst kısmında içine para atılması için açılan delikten de paralara ulaşamayınca yine camiye ait elektrik süpürgesini çalıştırıp kasanın içindeki parayı süpürgeyle çekerek soymuşlardı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı

Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

TÜM HABERLER