© Haber Acıpayam 2022

CAMİ İMAMINA KLİMA DAYAĞI

Denizli’de, tarihi Kayalık Camisinde cami derneği tarafından yaptırılan klima, ısıtma sistemi ve pencere önündeki mermerlerin tarihi dokuyu bozduğu gerekçesiyle Aydın Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından kaldırılması istendi.

 Denizli’de, tarihi Kayalık Camisinde cami derneği tarafından yaptırılan klima, ısıtma sistemi ve pencere önündeki mermerlerin tarihi dokuyu bozduğu gerekçesiyle Aydın Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından kaldırılması istendi. Kayalık Camisi Derneği Başkanı Turan Doğan, kendisini şikayet eden cami imamı Hikmet Yuvacı’yı cami girişinde darp ederken, daha sonra camiye girerek önce klimaları söktü sonra pencere önündeki mermerleri kırdı. Olayın ardından imam iki gün darp raporu alırken, ardından dernek başkanı Turan Doğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 
Olay Pamukkale ilçesindeki 800 yıllık Kayalık Camisinde meydana geldi. Denizli’nin önemli camilerinden olan Kayalık Camisinde 7 yıldır dernek başkanlığı yapan Turan Doğan, camiye bu süreçte cemaatten toplanan paralarla klima, ısıtma sistemi, pencere önüne mermer gibi şeyler yaptı. Bunu gören imam Hikmet Yuvacı da tarihi cami olması nedeniyle bu yapılanların doğru olmadığını belirterek Aydın Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na şikayette bulundu.

"CAMİ FİTNE FESAT YUVASI HALİNE GELDİ"
Konuyu görüşen koruma kurulu, yapılanların caminin tarihi dokusunu bozduğu gerekçesiyle yapılanların sökülmesi talimatını verdi. Bu karara sinirlenen Kayalık Camisi Derneği Başkanı Turan Doğan camiye giderek girişe şu cümleleri yazdı: 
"Cami görevlisi Hikmet Yuvacı’nın Anıtlar yüksek kuruluna şikayetinden dolayı camiye yapılan klima, ısıtma sistemi, mermer gibi cami görünümüne zarar veren ne varsa eski duruma gelecektir. Alttan ısıtmaların 24 saat kesintisiz kullanımından dolayı biriken elektrik parası derneğe mal ediliyor. Camimiz fitne fesat yuvası haline getirilmektedir."

İMAMI YARALADI, MERMERLERİ KIRDI
Yazıyı gören imam Hikmet Yuvacı yazıyı silmek istedi. Kayalık Camisi Derneği Başkanı Turan Doğan da, imamı darp etti. İmam Hikmet Yuvacı da iki günlük darp raporu aldı. Camiye giren Kayalık Camisi Derneği Başkanı Turan Doğan, klimaları yerinden sökerken, mermerleri elindeki çekiçle kırdı. Kırılan mermer parçaları cami içine saçılırken, klimalar da caminin arka kısmında toplandı. Cemaat olayları şaşkınlıkla izlerken yapılanların doğru olmadığını söylediler.

‘İMAMLA BİRBİRİMİZE GİRDİK’
Yapılan şikayetin ardından bu olayların meydana geldiğini belirten Kayalık Camisi Derneği Başkanı Turan Doğan, 7 yıldır dernek başkanı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Bu süreçte klima, ısıtma sistemi, mermerlerin yapımını sağladık. Yapılan şikayet üzerine Aydın Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu bunların tarihi dokuyu bozduğu gerekçesiyle sökülmesini istedi. Biz de bunları söktük. Mermerleri kırdık. Dövme olayı olmadı. Ancak, birbirimizle vuruştuk. Ben cemaati bilgilendirmek için oraya bir yazı yazdım. Kavga ondan çıktı. Olaylardan cemaat de çok rahatsız oldu. Ben yaptıklarımın iyi olduğunu düşündüğüm için yaptım. Şimdi olsa yine yaparım."

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU"
Olayı yargıya taşıdığını ifade eden imam Hikmet Yuvacı da, camide olmaması gereken şeyler yapıldığını belirterek, "Ben de bunun cami görevlisi olarak gerekli yerlere ilettim. Onlar da beni haklı buldu. Bunun ardından dernek başkanı beni darp etti. Ardından camide mermerleri kırdı. Camide olmaması gereken şeyler bunlar. Kendisi hakkında dava açtım" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı

Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

TÜM HABERLER