© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ'DE 110 SANTİMETRELİK ANNENİN 46 SANTİMETRELİK ÇOCUĞU OLDU

Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’ne başvuran 110 santimetre boyundaki kadın, boyu 46 santimetre kilosu ise 2 kilo 600 gram olan beşinci çocuğunu dünyaya getirdi.

 Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’ne başvuran 110 santimetre boyundaki kadın, boyu 46 santimetre kilosu ise 2 kilo 600 gram olan beşinci çocuğunu dünyaya getirdi. 
Denizli'de 35 haftalık gebe olan 30 yaşındaki Eda G. sancıları nedeniyle Muğla’nın Fethiye ilçesindeki bir hastaneye başvurdu. Erken doğum riski olan hasta Muğla’da yapılan tetkiklerinin ardından Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’ne sevk edildi. 110 santimetre boyunda olan ve beşinci çocuğuna gebe Eda G, erken doğum riski şüphesiyle hemen yatışı yapıldı. Doğum sancıları durdurulamayan hasta hemen ameliyata alınarak sezaryenle bebeği alındı. Zor bir ameliyat geçiren hastanın 46 santimetre boyunda 2 kilo 600 gram ağırlığında sağlıklı bir kız bebeği dünyaya geldi.
Hastanın doğumunu gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzman Dr. Murat Gökhan Kinaş, cüceliğin 148 santimetre boya ulaşılamama durumu olarak tanımlanabileceğini ve 100’den fazla çeşidi olduğunu belirterek, “Cücelik genellikle metabolik ve hormonal hastalıklar sonucu oluşur. Bu kişilerin mental ve cinsellik gelişimleri normaldir. Bu kişilerde oluşabilecek sorunlar nedeni ile gebe kalmaları önerilmez. Çünkü gebelik süresince annede solunum problemleri, bebeğin prematüre oluşması gibi ciddi sorunlar görülebilir. Ayrıca bu gebelerde normal doğum, doğum kanalı problemleri nedeniyle tercih edilmez. Çünkü bebeğin başı genellikle normal fakat annenin doğum kanalı dardır. Bu yüzden cüce gebelerde genellikle sezaryen yapılır ve sezaryen sırasında omurga bozukluğu nedeniyle anestezi uygulamasında sorun yaşanabilir" diye konuştu. 
110 santimetre boyundaki Eda G.’de de aynı risk faktörlerinin olduğunu belirten Dr. Kinaş, "Fakat yaptığımız başarılı operasyonla 2 bin 600 gram ağırlığında 46 santimetre boyunda Müge isimli bir kız çocuğu dünyaya geldi. Şu an annenin de bebeğin de durumu gayet iyi" dedi.


İlginizi Çekebilir

Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı

Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

TÜM HABERLER