© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ'DE 14 DERSHANE KAPATILDI

Denizli'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler kapsamında, 14 dershanenin süresiz olarak kapatıldığı açıklandı.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, özel eğitim kurumuna dönüşmeyen ve faaliyetlerine devam eden dershanelere yönelik denetim yaptı. Denetimlerde ilçelerde faaliyet gösteren dershaneler de dahil 14 dershanenin süresiz olarak kapatıldığı kaydedildi. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Dershane kavramının 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndan çıkarılmasına rağmen, herhangi bir özel eğitim kurumuna dönüşmeyen dershanelerin 2015-2016 eğitim öğretim yılı başından itibaren faaliyetlerine son vermeleri gerekiyordu. Buna rağmen eğitim faaliyeti yaptıkları tespit edilen dershaneler süresiz olarak kapatılmıştır" ifadeleri kaydedildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sıkıntı yaşanmaması için velilerin öğrencileri bu dershanelere göndermemelerini istedi.

İlginizi Çekebilir

Buldan’da çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

Denizli’nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin kısa sürede müdahalelerin ardından kontrol altına alındı.

Kalınlaşan kalp damar duvarına alkolü tedavi

Denizli Özel Tekden Hastanesine nadir görülen bir kalp rahatsızlığı olan tıkayıcı kalp duvarı kalınlaşmasına bağlı nefes darlığı şikayetiyle gelen hasta, kalınlaşmış kalp duvarına saf alkol enjekte edilerek yapılan operasyon ile sağlığına kavuştu.

İnat etti, 700 rakımda muz yetiştirdi

Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Hasan Esen, 2 yıl önce Kuşadası'ndan askerlik arkadaşının getirdiği muz fidanıyla başladığı mücadelesinde mutlu sona ulaştı.

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

TÜM HABERLER