DENİZLİ’DE KAVŞAKLARA DÜZENLEME
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, şehir içi trafiğinin yoğun olduğu noktalarda bulunan kavşaklarda yeni düzenleme yapıyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi trafiği rahatlatmak için uygulamaya soktuğu yeni kavşak düzenlemeleri kapsamında Merkezefendi Caddesi'ndeki Hastane Kavşağı ile Fatih Caddesi'ndeki Esma Hatun Kavşağı'nda düzenleme yapılacağı ifade edildi. Kentin batısındaki yerleşim bölgelerinin Bayramyeri ile ulaşımını sağlayan 29 Ekim Bulvarı’na araçların ulaşabilmesi için Merkezefendi Caddesi ile Fatih Caddesi’nden geçmeleri gerektiği ve dolayısıyla sinyalize olan Esma Hatun Kavşağı’nda özellikle yığılma yaşandığı, sinyalize olmayan Hastane Kavşağı’nda da yoğunluk yaşandığı kaydedildi.
Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik sıkışıklığının giderek artmasının bu kavşaklarda yeni bir düzenlemenin yapılmasını zorunlu kıldığı ifade edilirken, yapılan kavşak sayımları ve teknik incelemeler sonucu trafik akışının karakteristiğinin belirlendiği ve bu karakteristiğe göre trafik akışını rahatlatacak kavşak ve sinyalizasyon projesi hazırlandığı açıklandı.
Şerit ve sinyalizasyonun yeniden planlandığı düzenlemeler ile Hastane Kavşağı ve Esma Hatun Kavşağı'nda bekleme sürelerinin kısalacağı, ayrıca trafik güvenliğinin sağlanarak her iki bölgede yaşanan araç geçiş yoğunluğunun daha da azalacağı bildirildi. Her iki kavşakta da sağa dönüşlerin serbest olacağı bir geometrik düzenleme yapıldığı, bölgedeki trafiğin rahatlayıp, araç bekleme sürelerinin azalması ile yakıt tüketimi ve buna bağlı oluşan hava kirliliğinin de azaltılmasının amaçlandığı kaydedildi. Düzenleme çalışmalarının hafta sonu başlatılması planlanırken, sürücülerden yoldaki trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istendi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı
Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi