© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ'DE ÜÇGEN KAVŞAĞI DÜZENLEMESİ BAŞLAYACAK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehirler arası karayollarının kesişme noktası olan Üçgen Kavşağı'nda yapılması planlanan düzenlemeye bu yıl başlanacağını belirtti.

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehirler arası karayollarının kesişme noktası olan Üçgen Kavşağı'nda yapılması planlanan düzenlemeye bu yıl başlanacağını belirtti.
Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Delikliçınar Meydanı'nda tören düzenlendi. Denizli Valiliği önünden Delikliçınar Meydanı'na kadar süren kortejle başlayan törene Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda davetli katıldı. 
Türkiye'de son yıllarda yapılan duble yolların ülkede hem trafik akışı, hem de trafik güvenliği sağlama noktasında çok büyük katkı sağladığını belirten Başkan Zolan konuşmasında, Denizli'nin büyükşehir olmasıyla birlikte kentin tamamında büyükşehir yetki alanında olan yolların bulunduğunu isöyledi. Başkan Zolan, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) de büyükşehir çatısı altında kurulduğunu, burada Denizli'nin ulaşımıyla ilgili kararlar alındığını ifade etti.
Trafiğin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Yolarımız uygun, araçlarımız son teknoloji ama tek eksiğimiz var. Trafik kurallarına uymama, ihmal ve dikkatsizlik. Bunların sonucunda maalesef bazı istenmeyen acılar yaşanıyor. Öncelikle bizim saniyelik, dakikalık telaşlar yerine ömrümüzü seçmemiz lazım. Geride gözyaşı bırakmamız gerekiyor. Çok aceleci davranmayla çok ağır sonuçlara ulaşabiliyoruz" dedi. 
Büyükşehir olarak çocuklara yönelik trafik eğitim pistini yaptıklarını, burada trafik eğitimi verildiğini anlatan Başkan Zolan, "Şehrimizde bir çok yol düzenlemeleriyle riskleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Kavşak düzenlemeleri ile kaza riskini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Trafik levhalarıyla vatandaşımızın dikkatini çekmek ve uyarmakla ilgili gayret sarf ediyoruz. Üçgen Kavşağı ile ilgili çok talep geliyor. Oranın düzenlemesi bu sene başlayacak. Projesi son noktaya geldi" açıklamasını yaptı. 
Vali Kocatepe ve Başkan Zolan, Delikliçınar Meydanı'nda kurulan standları gezerek yetkililerden bilgi aldı. 
Törende Karayolları Trafik Güvenliği Haftası ile ilgili düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, başarılı jandarma ve emniyet mensupları ile yılın en iyi sürücülerine de ödül verildi.

İlginizi Çekebilir

İnat etti, 700 rakımda muz yetiştirdi

Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Hasan Esen, 2 yıl önce Kuşadası'ndan askerlik arkadaşının getirdiği muz fidanıyla başladığı mücadelesinde mutlu sona ulaştı.

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

TÜM HABERLER