DENİZLİ’YE 30 YENİ İTFAİYE ARACI
ACIPAYAMDenizli'de 52 noktada gece gündüz hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesine 20'si arazöz 30 yeni araç katıldı.
Denizli'de 52 noktada 568 personel ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesine katılan 20'si arazöz 10'u pikap olmak üzere toplam 30 yeni aracın tanıtımı ve hizmete girmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Törene Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.
Başkan Zolan itfaiye teşkilatının uzun yıllar önce var olduğunu ifade ederek, itfaiyenin her geçen gün kendini yenileyerek teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduğunu belirtti. İtfaiye ekiplerinin bir zamanlar lastik çizmeler ve muşamba yeleklerle yangına doğru koştuğunu anlatan Başkan Zolan, "İmkansızlıklar vardı, araçlar yetersizdi. Şükürler olsun bugün artık hem şehrin merkezinde, hem de her ilçede son teknoloji araçlarımızla, yetişmiş personelimizle varız. İtfaiyemiz son teknoloji yanmaz elbiseleri, 600 derece ateşe dalabilecek kıyafetleriyle donanmış durumda" diye konuştu. 20 yeni arazöz ve 10 pikapla araç sayısını 103'e çıkarmış olacaklarını kaydeden Başkan Zolan, "Araçları 17 ilçeye göndereceğiz. 3 araç da merkezde kalacak. Her ilçemizi bu araçlarla tanıştırmış olacağız" dedi.
Konuşmanın ardından Başkan Zolan, Vali Kocatepe ve beraberindekiler itfaiye araçlarını inceleyerek, yetkililerden özellikleri konusunda bilgi aldı.
İlginizi Çekebilir
Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu
Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.
Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi
Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı
Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.
Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor
Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.
Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti
Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.