© Haber Acıpayam 2022

Denizli camla buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 5. kez düzenlediği ve Türkiye'nin ilk cam festivali olma özelliği taşıyan Uluslararası Denizli Cam Bienali sona erdi.

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 5. kez düzenlediği ve Türkiye'nin ilk cam festivali olma özelliği taşıyan Uluslararası Denizli Cam Bienali sona erdi. Ziyaretçiler cam sanatının Denizli ile özdeşleştiğini belirterek, bienale katılan yerli ve yabancı sanatçıların eserlerine hayran kaldı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Karma Tasarım Atölyesi organizasyonuyla 2-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği 5. Uluslararası Denizli Cam Bienali tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde 4 gün süren festivale Amerika, Fransa, İtalya, Letonya ve Türkiye'den cam sanatçıları katıldı. Çok sayıda yerli ve yabancı cam sanatçısının katıldığı bienalde düzenlenen konferans, panel, canlı cam gösterileri ve cam sergileri ile muhteşem bir organizasyona imza atıldı. Amatör ve profesyonel olarak cam ile ilgilenenlerin yanı sıra; camın şekillenip sanata dönüşmesini merak eden ve camla tanışmak isteyen binlerce vatandaş dev organizasyona akın etti. 

7'den 70'e binlerce ziyaretçi 

Bienal şehir içinden ve şehir dışından 7'den 70'e binlerce ziyaretçi ağırlarken, önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan festival boyunca ortaya konan eserleri inceledi. Dev organizasyona Denizli Belediye Başkanlığı görevini yaparken başladıklarını hatırlatan Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da aynı anlayışla bienale sahip çıktığını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

“Cam şehri Denizli”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, cam sanatının artık Denizli ile özdeşleştiğini ifade ederek, başta katılımcılar ve sanatçılar olmak üzere bienale emeği geçen herkese teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesinin sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Osman Zolan, eserlerin 30 Mayıs'a kadar Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde sergileneceğini, tüm Denizlilileri el emeği göz nuru sanat eserlerini görmeye davet etti. 

Bienale katılanlar ne dedi? 

Adile Güney: Denizlili olarak çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Bienal Türkiye’de sadece Denizli’de yapılıyor. Özellikle çocukların camla tanışması sağlanıyor. Bize bu fırsatı verdiği için Denizli Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. 

Nilgün Hilmiye Değirmenci: Ben iki dönemdir burada görev alıyorum. Öğrencilerimiz cam boncuklar yapıyorlar. Sanatçılarımızın çok güzel eserleri sergileniyor. Katılım çok fazla. İnşallah gezen herkes çok memnun kalır. Osman Zolan Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. 

Serbay Doru: Çok güzel bir etkinlik. Belediyeyi gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum. Atmosfer çok güzel, bina müthiş. Çok güzel bilgi alışverişi oluyor. Birbirimize camla ilgili deneyimlerimizi öğretiyoruz. Biz cam severleri buluşturduğu için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. 

Deniz Özdemir: Bienal bizim için çok önemli. Yurtdışından gelen sanatçılarımızla çalışma şansımız oluyor. Denizli zaten camla anılan bir şehir. Hele hele modern zamanla uyarlanması çok daha güzel. Yabancı cam sanatçılarının buraya gelişi ile de çok güzel bir tanıtım oluyor. 

Gülay Çınaroğlu: Her geçen bienal bir öncekiden daha iyi oluyor. Denizli’yi daha önceden tekstil şehri olarak tanıyorduk şimdi cam şehri olarak tanıyoruz. Denizli’nin şehir olarak zaten değişik cazibeleri var ama cam da üstüne katılarak eminim ki Türkiye’nin tanıtımına da Denizli’nin tanıtımına da çok büyük faydası olacak.



İlginizi Çekebilir

Buldan’da zorlu şartları yangına müdahaleyi güçleştiriyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde altıncı gününe giren orman yangınının kontrol altına alınabilmesi için zorlu arazi şartlarına rağmen çalışmalar devam ediyor.

TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi

Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.

Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"

Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.

Ot temizlemek isterken ormanı yakan 3 şüpheli gözaltına alındı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, besihanenin etrafındaki kuru otları yakarak temizlemek isterken orman yangınına neden oldukları iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alevlerin arasında kalan mahallede soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti

Denizli'de 5 gündür süren yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bölmekaya Mahallesi'ne kadar ulaştı ve çevrede tahliyeler yapıldı. Yoğun müdahaleler sonucunda yangın gece saatlerinde mahalle çevresinde kontrol altına alınırken, evlerde hasar oluşmadı.

Alevlerin yaklaştığı Buldan'da hastane tahliye edildi

- Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınında mahallelerde ve hastanelerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

TÜM HABERLER