Denizli’de TOKİ projeleri masaya yatırıldı
ACIPAYAMTOKİ tarafından Denizli genelinde yapılacak sosyal konutlarla ilgili projeler, ilçelerin talepleri ve çözüm önerileri Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın da katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.
Toplantıda; Kaymakamlar ve İlçe Belediye Başkanları ile TOKİ sosyal konutlarının yapılabileceği alanlar Başkan Turan ve uzmanlar tarafından karşılıklı istişare edilerek görüş alışverişinde bulunuldu.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, TOKİ Başkanı Ergün Turan ve beraberindeki heyet toplantı sonrası Karahayıt Termal Turizm Bölgesinde TOKİ tarafından yaptırılan tesislerde incelemede bulundular.
TOKİ Başkanı Ergün Turan, verimli bir toplantı yaptıklarını belirterek, Denizli'nin ihtiyacı olan sosyal konut konusunda belediye başkanları ve diğer katılımcılarla projeler üzerinde görüştüklerini söyledi.
Denizli'de 2017 yılının çok daha iyi bir yıl olacağını söyleyen Turan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantının sonuclarını bir ay sonra yapacağımız ikinci toplantı ile hangi aşamaya geldiğini değerlendireceğiz. Bizden konut bekleyen vatandaşlarımız için 2017 yılı çok daha iyi bir yıl olacak. Termal turizm merkezlerinden Karahayıt'ta inşa ettiğimiz yapılar, ülke turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak bir aşamada. Karahayıt'ta Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptığımız sosyal konut ve tesislerle bölge, termal turizm açısından cazibe merkezi haline gelmeye başladı."
Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını, İl merkezi ve ilçelerde TOKİ'nin başlatacağı çalışmaları masaya yatırdıklarını belirterek; "Arsa ve imar durumları tek tek değerlendirildi. Başarılı bir toplantı oldu. Konut için gelen talebe göre Belediyenin ve hazinenin elindeki arsalar değerlendirildi. Uygun olup olmadıkları görüşüldü" dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.