© Haber Acıpayam 2022

Denizli'de sandığa gidemeyen vatandaşların sandık ayağına gitti

27. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir ilk yaşanıyor. Oylarını sandıkların bulunduğu okullara gidip kullanamayacak durumda olan ve seçim öncesi İlçe Seçim Kurulları’na başvuru yapan engelli ve yatağa bağımlı vatandaşlar, evlerine getirilen seyyar sandıklarla oylarını kullandılar.

 27. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir ilk yaşanıyor. Oylarını sandıkların bulunduğu okullara gidip kullanamayacak durumda olan ve seçim öncesi İlçe Seçim Kurulları’na başvuru yapan engelli ve yatağa bağımlı vatandaşlar, evlerine getirilen seyyar sandıklarla oylarını kullandılar. 
Oylarını kullanmak için okullara gidemeyecek yatalak ve engelli vatandaşlar İlçe Seçim Kurulları’na yaptıkları başvuru sonrasında oylarını, evlerine getirilen seyyar sandıklarda kullandılar. Bu yıl Türkiye genelinde ilk kez uygulamaya koyulan seyyar sandık sistemiyle Denizli’de İlçe Seçim Kurulları yapılan başvuruları dikkate alarak il genelinde 21 seyyar sandık oluşturdu. YSK görevlileri, parti görevlileri ve güvenlik güçlerinden oluşan seyyar sandık ekipleri, İlçe Seçim Kurulları’na seçim öncesi başvuru yapan 195 yatalak ve engelli vatandaşın evlerini tek tek gezerek oylarını kullanmalarını sağladılar. Yatalak olduğu için oyunu kullanmaya okula gidemeyen ve yaptığı başvuru sonucunda oyunu seyyar sandıkta kullanan Mehmet Ali Erken (75), uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Oyumu evde kullandım ve kullandığım için de mutluyum. Sandık bana geldi. Allah devletimize zeval vermesin. Bu kadar iyilik bu kadar hizmet yapmış çok memnunum yani” dedi. 
Diğer yandan bir başka yatalak hasta Nevzat Sevil'in (67) oy kullanımı için Değirmenönü Mahallesi'ndeki evine gidildi. 
Yatalak ve engelli seçmenlerin oy verme işlemi diğer seçmenlerde olduğu gibi saat 17.00’ye kadar tamamlanacak. 

İlginizi Çekebilir

Genç kız 5. kattan düşerek hayatını kaybetti

Denizli'de 24 yaşındaki genç kız yaşadığı dairenin dairenin 5. katından düşerek yaşamını yitirdi

Sıcak havalarda yaşanan elektrolit kaybına bağlı olarak kalp krizi riski artıyor

Yüksek sıcaklıklara bağlı olarak vücutta yaşanan sıvı ve elektrolit kaybının kalp damar hastalıkları riskini artırdığını belirten Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Erhan Karahasanoğlu "Sıcak havalarda tansiyon ve ritim bozukluğuna bağlı olarak göğüs ağrıları ve kalp krizi tetiklenebilir" dedi.

Denizli-Aydın Otoyolunda ters yöne giren otomobil kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Denizli – Aydın Otoyolunda mola verdikleri dinlenme tesisinden çıkarken yanlışlıkla ters yöne giren otomobilin kamyonla çarpışması sonucu aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden elbise yapıp 7 ay ormanda saklandı

Denizli’de 29 yıllık hapis cezasının kesinleşmesinin ardından ormana kaçan hükümlü, 7 ay farklı noktalara çadır kurarak saklandı. Kenevir eken ve hırsızlık yaparak yaşamını sürdüren hükümlünün, kışın donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden kendisine elbise yapıp soğuktan korunduğu belirlendi.

Denizli’de termometreler 42 dereceyi görecek

Denizli’de hava sıcaklıkların hissedilir derecede yükselmesiyle birlikte termometrelerin 42 dereceyi görebileceği belirtildi.

1 saatte 100 kanat yiyip üstüne 15 bin lira kazandı

Denizli’de bir işletmenin düzenlediği yemek yarışmasında, 1 saate 100 adet kanat tüketerek rekor kıran katılımcı, 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.

TÜM HABERLER