© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de silah ve tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 20 gözaltı

Denizli’de silah ve tarihi eser kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 20 kişi polis tarafından yakalandı. Operasyonda 8 tabancanın yanı sıra 115 adet tarihi eser ele geçirildi.

 Denizli’de silah ve tarihi eser kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 20 kişi polis tarafından yakalandı. Operasyonda 8 tabancanın yanı sıra 115 adet tarihi eser ele geçirildi. 
Denizli Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 8 ay önce farklı illerden Denizli’ye silah getirilip satışa çıkarıldığı bilgisi aldı. Çalışma başlatan ekiler, Denizli başta olmak üzere Sarayköy, Serinhisar, Güney ilçeleri ile Aydın'da organize olarak silah kaçakçılığı yapmak isteyen şüpheli şahısları tespit etti. Tespitin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Şahısların ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, yaptıkları aramalarda araçların kaput içerisine gizlenmiş ve toprağa gömülü vaziyette 8 adet tabanca, 555 adet fişek, 30 adet av tüfeği, 13 adet kuru sıkı tabanca ve 115 adet tarihi eser ele geçirdi.

Ağaç kütüklerine atış yaparak silahları denemişler
Öte yandan ekipler, evde düzenledikleri aramalarda şüpheli şahısların satmak istedikleri silahları hedef olarak kullanılan ağaç kütüğüne atış yaparak denediklerini, iş yeri aramalarında da üst sürgüsü bulunmayan kurusıkı tabancaların namlu ağızlarını açarak ateşli tabancaya çevirdiklerini tespit etti. Yakalanan 20 şahıs hakkında “silah ticareti yapmak, ruhsatsız silah taşımak" suçlarından adli ve idari işlem yapıldı. Ele geçirilen tarihi eserlerle ilgili olarak da “tarihi eser kaçakçılığı” suçlarından işlem yapıldı.
Adli mercilere sevk edilen 2 şüpheli şahıs tutuklandı.

İlginizi Çekebilir

Denizli-Aydın Otoyolunda ters yöne giren otomobil kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Denizli – Aydın Otoyolunda mola verdikleri dinlenme tesisinden çıkarken yanlışlıkla ters yöne giren otomobilin kamyonla çarpışması sonucu aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden elbise yapıp 7 ay ormanda saklandı

Denizli’de 29 yıllık hapis cezasının kesinleşmesinin ardından ormana kaçan hükümlü, 7 ay farklı noktalara çadır kurarak saklandı. Kenevir eken ve hırsızlık yaparak yaşamını sürdüren hükümlünün, kışın donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden kendisine elbise yapıp soğuktan korunduğu belirlendi.

Denizli’de termometreler 42 dereceyi görecek

Denizli’de hava sıcaklıkların hissedilir derecede yükselmesiyle birlikte termometrelerin 42 dereceyi görebileceği belirtildi.

1 saatte 100 kanat yiyip üstüne 15 bin lira kazandı

Denizli’de bir işletmenin düzenlediği yemek yarışmasında, 1 saate 100 adet kanat tüketerek rekor kıran katılımcı, 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.

Çocuk ve ailelerin yeni buluşma noktası Merry Kids Denizli'nin hizmetine girdi

Denizli'nin Gerzele bölgesinde çocukların gelişimini destekleyecek Merry Kids Çocuk Oyun Atölyesi, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılışa protokol üyelerinin yanı sıra, aileler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

8.8 ton sahte alkol ele geçiren polis 18 milyonluk vergi kaybını önledi

Denizli ve İzmir'de kaçakçılık şebeklerine yönelik operasyon düzenleyen polis, 8.8 ton sahte alkolü piyasaya sürülmeden yakaladı. 17 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon sayesinde 18 milyonluk vergi kaybı önlendi.

TÜM HABERLER