© Haber Acıpayam 2022

Denizlili milli atlet yüksek atlamada Türkiye rekorunu kırdı

Denizlili milli atlet Alperen Acet, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Balkan Şampiyonasında, yüksek atlamada yaptığı 2.26 metrelik atlayışla büyükler ve U23 kategorisinde Türkiye rekorunu kırarak şampiyonadaki Bulgar atlet Tihomir Ivanov’un ardından ikinci oldu.

 Denizlili milli atlet Alperen Acet, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Balkan Şampiyonasında, yüksek atlamada yaptığı 2.26 metrelik atlayışla büyükler ve U23 kategorisinde Türkiye rekorunu kırarak şampiyonadaki Bulgar atlet Tihomir Ivanov’un ardından ikinci oldu. 
Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nın 24. edisyonu, İstanbul Ataköy Atletizm Salonu’nda 20 ülkenin katılımıyla yapıldı. 253 atletin yarıştığı şampiyonada 24 branşta madalya dağıtıldı. Türkiye 4 altın, üç gümüş, dört bronz madalya ile toplam 11 madalya kazanarak madalya sıralamasında ilk sırayı elde etti. Şampiyonada dört isim Türkiye rekoru kırdı. 
Kariyerinin zirvesinde olan 20 yaşındaki Denizlili yüksek atlamacı milli atlet Alperen Acet, daha önce Metin Durmuşoğlu ile paylaştığı 2.24’lük rekoru iki santim geliştirerek 2.26 m’lik atlayışla büyükler ve U23 Türkiye rekortmeni olarak tarihe adını yazdırdı. 

“Rekora inandık” 
Başarılı sporcunun antrenörü Cavit Ceylan, Alperen’le birlikte kendilerine büyük hedefler koyduklarını ve planlanan doğrultuda hedeflerine adım adım ilerlediklerini kaydetti. Balkan Şampiyonasında rekora inandıklarını ve Acet’in bunu başardığını söyleyen Ceylan, Glasgow’da zor bir yarışın kendilerini beklediğini, hedeflerinin kürsüde yer almak ve olimpiyat vizesi almak olduğunu söyledi. 
Atletizmde Alperen Acet’in elde ettiği rekor sonrası ilk kutlayanlardan biri de Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu oldu. Acet’in azimli ve disiplinli çalışmalarıyla başarıyı sonuna kadar hak ettiğini söyleyen İbanoğlu, Denizli’yi gururlandıran milli atlete ve başarıda pay sahibi antrenör Ceylan’a teşekkür etti. 

İlginizi Çekebilir

Serada çalışan 26 işçi zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı

Denizli'de birkaç gün önce ilaçlama yapılan serayı temizlemek için içeriye giren 26 işçi, zehirlenme belirtilerinin ortaya çıkması üzerine hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Denizli’de 2 yeni sağlık tesisinin açılışı yapıldı

Denizli’nin Tavas ilçesinde Kızılcabölük Aile Sağlığı Merkezi ve Karahisar Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu geniş katılımla hizmete açıldı.

Genç kız 5. kattan düşerek hayatını kaybetti

Denizli'de 24 yaşındaki genç kız yaşadığı dairenin dairenin 5. katından düşerek yaşamını yitirdi

Sıcak havalarda yaşanan elektrolit kaybına bağlı olarak kalp krizi riski artıyor

Yüksek sıcaklıklara bağlı olarak vücutta yaşanan sıvı ve elektrolit kaybının kalp damar hastalıkları riskini artırdığını belirten Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Erhan Karahasanoğlu "Sıcak havalarda tansiyon ve ritim bozukluğuna bağlı olarak göğüs ağrıları ve kalp krizi tetiklenebilir" dedi.

Denizli-Aydın Otoyolunda ters yöne giren otomobil kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Denizli – Aydın Otoyolunda mola verdikleri dinlenme tesisinden çıkarken yanlışlıkla ters yöne giren otomobilin kamyonla çarpışması sonucu aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden elbise yapıp 7 ay ormanda saklandı

Denizli’de 29 yıllık hapis cezasının kesinleşmesinin ardından ormana kaçan hükümlü, 7 ay farklı noktalara çadır kurarak saklandı. Kenevir eken ve hırsızlık yaparak yaşamını sürdüren hükümlünün, kışın donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden kendisine elbise yapıp soğuktan korunduğu belirlendi.

TÜM HABERLER