EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ
ACIPAYAMEkonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "CHP Genel Başkanı 'ülkemizde 17 milyon yoksulluk sınırının altında yaşayan vatandaş var' diyor.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’ye gelerek Bozkurt ilçesi Hayrettin Mahallesi’nde düzenlenen Ters Lale Şenliği’ne katıldı. Şenliğe Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, mahalle halkı ve çok sayıda vatanda katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şölende Bakan Zeybekci, çiçek satan kadınların yanına giderek demet demet çiçek aldı. Aldığı çiçekleri basın mensuplarına veren Bakan Zeybekci, 50 TL çıkararak çiçek satan kadınlara verdi.
"SEÇİMLERDE HERKES BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIR"
Ters lalenin geçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Zeybekci, seçimlerin yaklaştığı uyarısında bulundu. Zeybekci, "Demokrasi şenliği olan seçimlere 6 hafta kaldı. Hepimiz sandığa gideceğiz. O sandık ne mübarektir ki millete hizmet etmek isteyenler bir terbiyeden geçer. Herkes hak ettiğini alır. Herkes boyunun ölçüsünü alır. Bu seçimlerin hayırlı olmasını dilerim. Millet ne derse o olacak. Ben sizden şunu istiyorum. Hasta dahi olsanız bu önemli seçimlerde sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Hangi partiye atarsanız atın ama sandığa gidin" dedi.
KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Bakan Zeybekci, "CHP Genel Başkanı; 'ülkemizde 17 milyon yoksulluk sınırının altında yaşayan vatandaş var' diyor. Ben ona öğreteyim. Bilmiyorsun bari sor. 2002 yılında nüfusun yüzde 1’i 1 doların altında yaşıyordu. Benim ülkemde nüfusunun yüzde 30’u 4.35 doların altında yaşıyordu. Bugün ise 1 doların altında kimse kalmadı. Türkiye’de 2013 sonu ile yüzde 2’si 4.35 doların altında yaşıyor sadece. Bunu bilmiyor bari sorup öğrensin. Yine 2002 yılında satın alma gücümüz AB vatandaşlarının ortalamasının yüzde 35 idi. Şimdi ise AB vatandaşlarının yüzde 60’ına çıktı. Bilmiyorsan bunları öğren. Ama öğrenmeye niyeti yok bunların. Asla da öğrenmeyecekler. Allah'ın izni ile onların beddualarına rağmen yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyelerine şenliğe yaptıkları desteklerden dolayı plaket verildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.