© Haber Acıpayam 2022

El yapımı patlayıcıyla kazı yaparken yakalandılar

Denizli’nin Honaz ilçesinde el yapımı patlayıcı kullanarak kaçak kazı yapan şüpheliler, kaçak olarak elde ettiği onlarca tarihi eser ve patlayıcı maddelerle yakalandı.

 Denizli’nin Honaz ilçesinde el yapımı patlayıcı kullanarak kaçak kazı yapan şüpheliler, kaçak olarak elde ettiği onlarca tarihi eser ve patlayıcı maddelerle yakalandı. 
Alınan bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Honaz ilçesi Ovacık Mahallesinde el yapımı patlayıcı kullanarak kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Şüphelileri takibe alan ekipler, şüphelilerin kimlik ve adreslerini tespit edip evlerine operasyon düzenleyerek belirlenen adreslerde arama yaptı. 
Jandarma ekiplerinin yaptığı aramada; 69 Grek ile Roma ve Bizans dönemine ait sikke, 13 Pers dönemine ait tarihi obje, İslami döneme ait mühür, Bizans dönemine ait yüzük, Osmanlı dönemine ait kitap, el yazması Kuran-ı Kerim, 6 kazı malzemesi, jeneratör, dinamit lokumu, 29 dinamit lokum kalıbı, 21 kilogram alüminyum nitrat, 870 gram el yapımı patlayıcı madde ve 9 tabanca fişeği ele geçirdi. 
Patlayıcı malzemeler bomba imha uzmanlarınca imha edilirken. tarihi eserler ise Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Ele geçirilen kaçak kazı malzemelerine el konularak, olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli soruşturma başlatıldı. 

İlginizi Çekebilir

Serada çalışan 26 işçi zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı

Denizli'de birkaç gün önce ilaçlama yapılan serayı temizlemek için içeriye giren 26 işçi, zehirlenme belirtilerinin ortaya çıkması üzerine hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Denizli’de 2 yeni sağlık tesisinin açılışı yapıldı

Denizli’nin Tavas ilçesinde Kızılcabölük Aile Sağlığı Merkezi ve Karahisar Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu geniş katılımla hizmete açıldı.

Genç kız 5. kattan düşerek hayatını kaybetti

Denizli'de 24 yaşındaki genç kız yaşadığı dairenin dairenin 5. katından düşerek yaşamını yitirdi

Sıcak havalarda yaşanan elektrolit kaybına bağlı olarak kalp krizi riski artıyor

Yüksek sıcaklıklara bağlı olarak vücutta yaşanan sıvı ve elektrolit kaybının kalp damar hastalıkları riskini artırdığını belirten Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Erhan Karahasanoğlu "Sıcak havalarda tansiyon ve ritim bozukluğuna bağlı olarak göğüs ağrıları ve kalp krizi tetiklenebilir" dedi.

Denizli-Aydın Otoyolunda ters yöne giren otomobil kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Denizli – Aydın Otoyolunda mola verdikleri dinlenme tesisinden çıkarken yanlışlıkla ters yöne giren otomobilin kamyonla çarpışması sonucu aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden elbise yapıp 7 ay ormanda saklandı

Denizli’de 29 yıllık hapis cezasının kesinleşmesinin ardından ormana kaçan hükümlü, 7 ay farklı noktalara çadır kurarak saklandı. Kenevir eken ve hırsızlık yaparak yaşamını sürdüren hükümlünün, kışın donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden kendisine elbise yapıp soğuktan korunduğu belirlendi.

TÜM HABERLER