© Haber Acıpayam 2022

FETÖ KURBAN ETLERİNİ SUCUK FABRİKASINA SATTI

Denizli’de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) para aktardıkları ve kurban etlerini Afyonkarahisar’daki sucuk fabrikasına sattıkları ileri sürülen şirket yöneticisi 16 kişi adliye ye sevk edildi.

Denizli’de, FETÖ/PDY tarafından kurulduğu belirlenen iki yemek şirketinin vatandaşlardan aldığı kurbanları Afyonkarahisar’daki sucuk fabrikasına sattığı, ayrıca şirketin kendi çalışanlarından her ay düzenli para aldıkları ortaya çıktı. Şirketlerin ayrıca kurban etleri satıldığı belli olmasın diye de belli aralıklarla et alıp satımı gerçekleştirdiği iddia edildi. İki firmanın büyük ihaleleri alabilmeleri için de kendi aralarında sahte fatura düzenledikleri ve para girdi çıktısı yaptıkları belirlendi. Şirketlerin 160 çalışanı olduğu, bu çalışanların asgari ücretle çalıştırıldığı ve her ay işçilerden düzenli olarak 200 lira aldıkları belirtildi. Paraları toplamada görevli bir şoförün olduğu ve her ay başında bankamatiklerin başında işçilerden para topladığı belirtildi.

"Beddualar tutsun diye kurban kesildi"
FETÖ tarafından kurulan ve yöneticilerinin 3 yılda bir ‘cemaat’ tarafından değiştirilen şirket yöneticilerinin 17-25 Aralık’tan sonra örgüt lideri Fethullah Gülen’e bir şey olmasın diye kurban kesildiği ve o sırada “Hoca Efendiye bir şey olmasın” “Beddualar Yerini bulsun” “Hizmet Hareketi eski günlerine geri dönsün” diye dua edildiği ileri sürüldü.

"11 kişide ByLock bulundu"
Mahkemeye sevk edilen 16 kişiden 11’inde örgütün kendi aralarında iletişim sağladığı ‘ByLock’ programının olduğu belirlendi. Şirket yöneticilerinden birinin kamu hastaneleri birliğinde memur olarak çalıştığı belirlendi. Aralarında yemek firması yöneticileri A.K. (43), K.T. (55), G.Ç.(65), N.Ç. (40), çalışanları A.Ö.(33), İ.A. (37)., H.K.(49), Ü.A.(45), M.B.(42), O.T.(44), M.K.(62), İ.Ç.(28), R.K.(24), Y.D.(38), T.D.(29), İ.K.(29), bulunduğu 16 şüpheliden 15’i tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İlginizi Çekebilir

1 saatte 100 kanat yiyip üstüne 15 bin lira kazandı

Denizli’de bir işletmenin düzenlediği yemek yarışmasında, 1 saate 100 adet kanat tüketerek rekor kıran katılımcı, 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.

Çocuk ve ailelerin yeni buluşma noktası Merry Kids Denizli'nin hizmetine girdi

Denizli'nin Gerzele bölgesinde çocukların gelişimini destekleyecek Merry Kids Çocuk Oyun Atölyesi, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılışa protokol üyelerinin yanı sıra, aileler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

8.8 ton sahte alkol ele geçiren polis 18 milyonluk vergi kaybını önledi

Denizli ve İzmir'de kaçakçılık şebeklerine yönelik operasyon düzenleyen polis, 8.8 ton sahte alkolü piyasaya sürülmeden yakaladı. 17 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon sayesinde 18 milyonluk vergi kaybı önlendi.

Denizli’de göl ve göletlere 1 milyon sazan yavrusu bırakıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Denizli’de göl ve göletlere 1 milyon 6 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Türk havlusu uçuşta

Türkiye'nin havlunun icadında ve üretimindeki tarihi rolünü dünyaya anlatmayı amaçlayan Turkish Towels, Türk Hava Yolları iş birliğiyle yeni bir global tanıtım kampanyasına imza attı.

Vali Coşkun, Acıpayam'da sera üreticileriyle bir araya geldi

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Acıpayam ilçesi Ucarı Mahallesi'nde bulunan seralarda domates ve biber hasadına katılarak üreticilerle bir araya geldi. Sera alanlarının artmakta olduğunu belirten Vali Coşkun, "İlimiz genelinde toplam 272 hektar sera alanı mevcuttur. Bu alanların; 77 hektarı jeotermal ısıtmalı modern seralardan, 195 hektarı ise örtü altı seralardan oluşmaktadır" dedi.

TÜM HABERLER