© Haber Acıpayam 2022

GURBETÇİLER DİYOR Kİ: “ÇÜNKÜ BİZİM SORUNLARIMIZI, BİZİM KADAR EN İYİ O BİLİYOR”

Almanya’da yer gök, MHP adayı Mehmet uz afişleriyle dolu. Gurbetçi Denizlililer, arabalarına, binaların tepelerine ve hatta köprülere Mehmet Uz’un afişlerini asıp destek veriyor. Almanya’da başkonsolosluk önünde oy kullanmak için bekleyen yurttaşlara seslenen Uz, “Türkçe ders kitaplarının güncellenmesi ve emeklilerin çalışamaması’ gibi birçok sorunla ilgili çözüm önerileri sundu, gönüllerini kazandı.

Almanya’da yer gök, MHP adayı Mehmet uz afişleriyle dolu. Gurbetçi Denizlililer, arabalarına, binaların tepelerine ve hatta köprülere Mehmet Uz’un afişlerini asıp destek veriyor. Almanya’da başkonsolosluk önünde oy kullanmak için bekleyen yurttaşlara seslenen Uz, “Türkçe ders kitaplarının güncellenmesi ve emeklilerin çalışamaması’ gibi birçok sorunla ilgili çözüm önerileri sundu, gönüllerini kazandı.
MHP Denizli Milletvekili adayı Mehmet Uz’un seçim çalışmaları ve gördüğü destek ülke sınırlarını aştı. Almanya’da yaşayan yurttaşlara konferans bağlantı gerçekleştirerek seslenen ve Cumhur İttifakı’na destek isteyen Uz’un sözleri, Almanya’da heyecan yarattı.
YER GÖK MEHMET UZ
İnternetten buldukları Mehmet Uz afişlerini arabalarına yapıştırıp oy kullanmaya giden gurbetçi yurttaşlarımız, konvoylar oluştururken, bazı yurttaşlarımız vinçlerle Mehmet Uz afişlerini göklere çıkardı, bazıları da trafiğin yoğun olduğu köprülere afişleri astı.
4 BİN YURTTAŞA SESLENDİ
Almanya’da başkonsolosluk önünde Pazar günü oy kullanmaya giden 4 bine yakın yurttaş, Mehmet Uz’u tekrar dinlemek isteyince, Türk yerel gazeteci, Uz’la telefondan görüntülü bağlantı gerçekleştirdi. Uz’a, “Sizin bizler için söylediğiniz her şey burada büyük bir heyecan uyandırdı. Yurttaşlarımız sizi dinlemek istiyor” diyerek röportaj gerçekleştirdi. Gurbetçi yurttaşlardan destek beklediklerini söyleyen Uz, “Gurbetçi kardeşlerimizden destek bekliyoruz, MHP’nin Türkiye’nin emniyet kilidi olduğunu herkes biliyor. Biz de destek bekliyoruz” dedi.
EMEKLİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR
Gazetecinin, “Almanya’daki emeklilerle ilgili çalışmanız olduğunu duyduk” diyerek bilgi istemesi üzerine Uz, “Evet Almanya’da yaşayan emeklilerle ilgili çalışmamız var. Onların emekli olduktan sonra çalışamadıklarını biliyoruz. En azından yarım gün çalışmak istiyorlar ve biz de bunu destekliyoruz. Biz bu konunun takipçisiyiz. Meclise gittiğimizde ilk gündem maddemizin bu olacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
TÜRK ÇOCUKLARI TÜRKÇE’YLE BARIŞACAK
Almanya’da yaşayan Türk çocuklarına güncelliğini yitirmiş Türkçe ders kitapları okutulduğunu, anlaması zor olduğu için de çocukların ilgisinin az olduğunu bildiğini aktaran Uz, “Bu konu birinci önceliğimizdir. Ders kitaplarının eski ve anlamlarının zor olduğunu biliyoruz. Meclise gider gitmez yeni basım, anlaşılabilir kitaplar hazırlanmasını sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemizden kopup giden yurttaşlarımız için elimden gelen tüm çalışmayı göstereceğim. ‘Mehmet Uz’ olarak söz veriyorum, bizzat takipçisi olacağım ve en kısa sürede bu sorunu çözeceğiz” dedi.
SİZ DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ
Yurtdışında yaşayan yurttaşların oylarının hayati önem taşıdığını söyleyen ve geçen seçimde bu oylar sayesinde fazladan bir milletvekili çıkardıklarının altını çizen MHP Milletvekili Adayı Uz şunları söyledi:
“Avrupa’dan gelen oylar birçok dengeyi değiştiriyor. Ülkemizde bizi anlamakta zorlanan vatandaşlarımız olabilir. Ama yurtdışından bakıldığında Türkiye üzerinde oynanan oyunlar daha net görülebiliyor. Gurbetçi yurttaşlarımız bizim için çok önemli. Topraklarımızdan oraya ekmek parası için gitmiş kardeşlerimizsiniz siz bizim. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. 24 Haziran Türkiye için bir kurtuluştur. Herkesi oy kullanmaya çağırıyorum.”

İlginizi Çekebilir

Genç kız 5. kattan düşerek hayatını kaybetti

Denizli'de 24 yaşındaki genç kız yaşadığı dairenin dairenin 5. katından düşerek yaşamını yitirdi

Sıcak havalarda yaşanan elektrolit kaybına bağlı olarak kalp krizi riski artıyor

Yüksek sıcaklıklara bağlı olarak vücutta yaşanan sıvı ve elektrolit kaybının kalp damar hastalıkları riskini artırdığını belirten Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Erhan Karahasanoğlu "Sıcak havalarda tansiyon ve ritim bozukluğuna bağlı olarak göğüs ağrıları ve kalp krizi tetiklenebilir" dedi.

Denizli-Aydın Otoyolunda ters yöne giren otomobil kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Denizli – Aydın Otoyolunda mola verdikleri dinlenme tesisinden çıkarken yanlışlıkla ters yöne giren otomobilin kamyonla çarpışması sonucu aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden elbise yapıp 7 ay ormanda saklandı

Denizli’de 29 yıllık hapis cezasının kesinleşmesinin ardından ormana kaçan hükümlü, 7 ay farklı noktalara çadır kurarak saklandı. Kenevir eken ve hırsızlık yaparak yaşamını sürdüren hükümlünün, kışın donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden kendisine elbise yapıp soğuktan korunduğu belirlendi.

Denizli’de termometreler 42 dereceyi görecek

Denizli’de hava sıcaklıkların hissedilir derecede yükselmesiyle birlikte termometrelerin 42 dereceyi görebileceği belirtildi.

1 saatte 100 kanat yiyip üstüne 15 bin lira kazandı

Denizli’de bir işletmenin düzenlediği yemek yarışmasında, 1 saate 100 adet kanat tüketerek rekor kıran katılımcı, 15 bin liralık ödülün sahibi oldu.

TÜM HABERLER