HÜKÜMET KONAĞINA ASANSÖR
ACIPAYAMAcıpayam Kaymakamlığı Hükümet binasını kullanan engelli ve yaşlı vatandaşların ulaşım sorununu çözmek için binaya asansör yerleştiriyor. Yapım aşamasında olan asansör çok yakında halka hizmet vermeye başlayacak.
Acıpayam Kaymakamlığı, Hükümet Konağı'nı kullanan engelli ve yaşlı vatandaşların daha iyi hizmet alabilmeleri için binaya asansör yaptırıyor. Hükümet Konağı'nda, 4 katta 10 farklı kurum hizmet veriyor.
Birçok resmi hizmetin verildiği Acıpayam Hükümet Konağı'nı kullanmak zorunda kalan özellikle engelli ve yaşlılar, işlerini yapabilmek ve tüm katlara ulaşabilmek için oldukça zorlanıyorlardı. Asansörün hizmete girmesiyle yaşanan bu sıkıntı ortadan kaldırılmış olacak. Acıpayam Kaymakamı Uğur KALKAR, yaptığı açıklamada Hükümet Konağı'na, kamu hizmeti almak için çok sayıda vatandaşın geldiğini belirtti. Gelen vatandaşlar arasında yaşlı ve engellilerin de bulunduğunu, bu kişilerin merdivenleri kullanarak üst katlara çıkmakta zorluk çektiklerini ifade eden KALKAR, bu bakımdan binaya asansör sistemi kurmak için çalışma başlattıklarını dile getirerek ;"Asansör
hizmete girdikten sonra hükümet konağına gelen yaşlı ve engelli vatandaşlarımız kolaylıkla üst katlara çıkarak iş ve işlemlerini yapıp takip edebilecekler, bu vatandaşlarımıza kamu kurum ve kuruluşlarımızın sunmuş olduğu hizmetlere erişimlerinde büyük kolaylık sağlanmış olacak." dedi. "
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.