© Haber Acıpayam 2022

Kalbi duran 100 yaşındaki adamı 112 hayata döndürdü

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde girdiği lavaboda kalbi duran ve yere yığılan 100 yaşındaki adam 112 Acil servis ekiplerinin yaklaşık 10 dakika süren müdahalesiyle hayata döndürüldü.

 Denizli’nin Pamukkale ilçesinde girdiği lavaboda kalbi duran ve yere yığılan 100 yaşındaki adam 112 Acil servis ekiplerinin yaklaşık 10 dakika süren müdahalesiyle hayata döndürüldü. 
Olay, Kayhan Mahallesi 2014 sokakta saat 09.00 sıralarında yaşandı. Eşiyle birlikte yaşayan Eyüp Öğmen (100), lavaboya girdiği sırada kalbi durup yere yığıldı. Yan binada oturan akrabalarının haber vermesi üzerine olay yarine polis ve 112 Acil sağlık servisi ekipleri sevk edildi. Kısa ürede eve gelen sağlık ekipleri, kalbi duran yaşlı adamı hayata döndürmek için müdahale etti. Ekiplerin yaptığı kalp masajının ardından Öğmen, yaklaşık 10 dakika sonra hayata döndü. 
Yaşlı adam, sağlık ekiplerinde ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. 

İlginizi Çekebilir

Buldan’da zorlu şartları yangına müdahaleyi güçleştiriyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde altıncı gününe giren orman yangınının kontrol altına alınabilmesi için zorlu arazi şartlarına rağmen çalışmalar devam ediyor.

TOMA alevlerle mücadeleye destek verdi

Denizli’de görevli Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), beşinci gününe giren Buldan’daki orman yangınını söndürme çalışmalarında aktif destek verdi.

Orman Genel Müdürü Karacabey: "Yangın güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor"

Denizli’nin Buldan ilçesinde 27 Ağustos tarihinde çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Yangın koordinasyonu için bölgeye gelen Orman Genel Müdürü(OGM) Bekir Karacabey yangına ilişkin verileri paylaştı. OGM Müdürü Karacabey, "1 uçak, 25 helikopter, 151 arazöz, 12 iş makinası, 85 ilk müdahale aracı ve ve 2 bin 120 personel ise yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yangının Batı cephesinde büyük oranda ilerlemesini durdurduk. Alevler şuanda güney ve kuzey hatlarında yoğunlaşıyor" dedi.

Ot temizlemek isterken ormanı yakan 3 şüpheli gözaltına alındı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, besihanenin etrafındaki kuru otları yakarak temizlemek isterken orman yangınına neden oldukları iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

Alevlerin arasında kalan mahallede soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti

Denizli'de 5 gündür süren yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Bölmekaya Mahallesi'ne kadar ulaştı ve çevrede tahliyeler yapıldı. Yoğun müdahaleler sonucunda yangın gece saatlerinde mahalle çevresinde kontrol altına alınırken, evlerde hasar oluşmadı.

Alevlerin yaklaştığı Buldan'da hastane tahliye edildi

- Denizli'nin Buldan ilçesinde çıkan orman yangınında mahallelerde ve hastanelerde tahliye çalışmaları devam ediyor.

TÜM HABERLER