PAÜ’DE ÇALIŞMA HAYATI İLE VERİMLİLİK ARASINDAKİ BAĞLANTI ELE ALINDI
ACIPAYAMBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü işbirliği ile ‘Çalışma Hayatı ve Verimlilik Sempozyumu’ gerçekleştirildi.
Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyum, Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı’nın teşekkür konuşmasıyla başladı. Sempozyumun ilk oturumunda çalışma hayatının dönüşümü ele alındı. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz konuşmasında, aşırı çalıştırma uygulamalarının nasıl negatif verimlilik etkileri yarattığını ampirik bulgularıyla ortaya koydu. Türkiye’de OECD ülkeleri ile karşılaştırıldığında haftalık fiili çalışma saatlerinin aşırı yüksek olduğu, çalışma saatlerinin sınırlandırılması ve zaman içinde düşürülmesi yoluyla verimlilik kazançları elde edileceği belirtildi. İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sinan Alçın göçmen işçilerin Türkiye ekonomisine ve verimliliğe olan etkilerini incelediği sunumunda, tam olarak eşit çalışma şartları sağlanmasının, Türkiye’nin yeni tanıştığı göçmen işçiler sorununun uzun vadede ekonomik ve toplumsal hayat açısından en sağlıklı ve kalıcı çözüm olacağını ortaya koydu. İlk oturumun son sunumunda, çalışma hayatının dönüşümünü ekolojist yaklaşımlar açısından ele alan Verimlilik Genel Müdürlüğü Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Ahmet Emre Çoban tarihsel süreç ve etkileri açısından çalışma hayatında çevresel politikaların yansımaları ve en güncel yaklaşım olan “Yeşil İş” kavramını açıkladı. ‘Kadının İşgücüne Katılımının Önündeki Engeller ve Çözüm Arayışları’ başlıklı ikinci oturumda PAÜ İktisat Bölümünden Prof. Dr. Ensar Yeşilyurt, sektörler itibarıyle kadın istihdamı ve verimlilik düzeylerini, karşılaştırmalar temeline katma değer-üretim kavramına dayandırarak açıkladı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.