SPORCULARDA EN ÇOK KAS LİF YIRTIKLARI GÖRÜLÜYOR
ACIPAYAMDenizli Devlet Hastanesi Spor Hekimliği Uzmanı Dr. Devrim Şükrü Ayral, "Sporcularda en çok karşılaştığımız durum kas lif yırtıklarıdır. Sporcularımız sprint atarken ya da şut çekerken kas ve tendonlarını yırtıyorlar" dedi.
Uzm. Dr. Ayral, spor hekimliğinin çok kapsamlı bir branş olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de spor hekimliği ön çapraz bağ yaralanmaları, dış yan bağ, iç yan bağ yaralanmaları, menisküs yaralanmaları, diz sakatlıkları, omuz sakatlıkları, ayak bileği burkulmaları, kas tendon yırtıkları, yaşlılarda kireçlenme gibi durumlar ile ilgilenir. Bu hastalıkların tanı ve tedavisini düzenler. Bizim branşımızda en çok karşılaştığımız durum ise kas lif yırtıklarıdır. Sporcularımız sprint atarken ya da şut çekerken kas ve tendonlarını yırtıyorlar. Bunları biz akut dönem tedavisi, orta dönem tedavisi ve kronik dönem uzun vadeli rehabilitasyon tedavileri ile aşama aşama tedavi ediyoruz. Kas ve tendon dokusunun iyileşmesini sağlıyoruz. Bazı profosyonel özellikli sporcularda tekrar kas lifi yırtığının oluşmaması için lokal enjeksiyonlar ile hastanın daha çabuk spora dönmesini sağlıyoruz" dedi.
İlginizi Çekebilir
İnat etti, 700 rakımda muz yetiştirdi
Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Hasan Esen, 2 yıl önce Kuşadası'ndan askerlik arkadaşının getirdiği muz fidanıyla başladığı mücadelesinde mutlu sona ulaştı.
Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu
Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.
Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi
Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı
Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.
Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor
Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.